Honda Accord: Rammeltje rechts

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Sinds kort ben ik in het bezit van een Honda Accord 2. 0 van eind 2003 met origineel 82000km. De auto heeft nooit schade gehad en bij 80600 bij de vorige eigenaar nog een beurt gehad met APK bij de dealer. Nu mijn vraag. Aan de rechterkant hoor ik een irriterend rammeltje als ik bijv. over een putdeksel rijd, soms bij diepere gaten in de weg niets en bij het kleinste hobbeltje weer wel.
Als ik voorin zit lijkt het van rechts achter te komen, maar als ik achterin zit lijkt het van voren te komen. Het klinkt als bijv. een losliggende krik achterin. Het is geen zwaar kloppend geluid. Ik heb de auto al op de brug gehad en de hele uitlaat nagekeken. Gister het rechterachterwiel eraf gehad en ook daar vind ik niets vreemds. De hele wielophanging achter lijkt oke, de schokbreker/veer lijkt goed en zit mooi vast. De plastic wieldopjes heb ik al eens vastgezet met een stuk gummi ertussen. In de kofferbak ligt echt niets los. Deze week krijg ik 4 winterwielen en dan kijk ik ook rechtsvoor alles na.

Wie heeft er nog tips.

Groet Bert

Bert928GT

Geplaatst door Bert928GT (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hondapro (0) PRO, 10 jaar geleden

Even goed kijken naar de stabilisator stangetjes voor en achter
die willen nog wel is gaan rammelen.
Voorste onderste draagarmbussen willen nog wel is los gaan zitten / rubbers liggen dan los waardoor er metaal op metaal kontakt kan ontstaan

Bert928GT (0), 10 jaar geleden

Deze week krijg ik winterbanden met velgen en dan kijk ik voor ook alles na. Achter was het stabilisatorstangetje gewoon goed voor kijk ik nog na. Die voorste draagarmbus kan ik die zelf zo vervangen of wordt het dan een nieuwe draagarm?

Groet Bert

Bert928GT (0), 10 jaar geleden

Bij deze dan de oplossing van het rammeltje. Vandaag 4 nieuwe velgen met winterbanden erop gelegd en meteen aan de rechterkant de ophanging enz. gecontroleerd. Alle ophangingspunten waren gewoon en nieuwstaat en vervolgens schoot mij te binnen dat de dealer bij de eerste eigenaar bij 75000km de remblokken aan de voorkant heeft vervangen (kilometerstand nu 82000). Dat is dus niet goed gebeurd, de klemveer van de remklauw zat er niet goed op waardoor de remklauw rammelde. Veer er goed opgezet en het geluid is weg. Weet ik meteen weer waarom ik mijn wagenpark ( 3 auto's) zelf onderhoud. Verder is de auto gelukkig in ongelooflijk goede staat, de eerste eigenaar heeft er goed voor gezorgd.

Groet Bert

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

Waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt, waar niet word gewerkt maakt men ook geen fouten!!!

Bert928GT (0), 10 jaar geleden

Dat is helemaal waar, iedereen maakt fouten. Alleen heb ik al teveel meegemaakt in het verleden om nog een auto aan een garage toe te vertrouwen. Ik kan er een boek over schrijven.

Groet Bert

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

Bert als u nu Deel 1 schrijft, schrijf ik Deel 2 , je hebt helaas wel gelijk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.