Honda Accord: Voorruit vol condens, vocht 's ochtends, soms bevroren aan binne

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Gekocht in 2007, maar sinds 2009 last van flinke condens tegen de vooruit aan. Voornamelijk in de winter, bij koude vochtige dagen, dan kom ik bij de auto en dan is de voorruit aan de binnenzijde nat. Het is zo erg dat de druppels naar beneden vallen. Vorige winter had ik zelfs dat het bevroren was aan de binnenzijde.

Ik heb het idee dat dit is gekomen, nadat ik in zijn achteruit tegen een lantaarnpaal ben gereken met de trekhaak. Gelijk daarna hoorde ik de ruit ook een beetje kraken tijdens het rijden, alsof het aan het regen is zo klonk het. Ik hoor het nu nog zelden zo erg als toen. De condens is echter altijd gebleven. Daarom heb ik altijd de airco aanstaan, want ook tijdens het rijden beslaat de boel anders. Het pollenfilter is al meerdere malen vernieuwd, maar geen verbetering.

Ik kan me wel herinnerinen dat waar het pollenfilter zit deze bak openklapte bij een terugkerende backfire. De twee stalen klemmen wat de zwarte grote plasticbehuizing mee vast zit, sprong dan telkens open. De klemmen zijn destijds verwijderd en ipv zijn er tyrips doorheen gehaald om het vast te zetten. Sindsdien springt het niet meer open.

Nu de airco het minder doet, omdat de pomp waarschijnlijk dood aan het gaan is, heb ik deze uitstaan. Nu heb ik nog meer last van de condens. De zij en achterruit beslaan gewoon tijdens het rijden. 'S ochtends vroeg bij koud en vochtig weer moet ik met een theedoek de binnenkant van de voorruit gewoon droog maken. Lijkt me toch niet goed.

Carglass heeft een keer gekeken of de ruit lek was. Ze hebben er toen aan het deel waar het vocht altijd hangt (bijna volledig deel voorruit passagierszijde) schuim op gedaan en vanuit de binnenzijde lucht gespoten, maar er was niets te zien. Mijn honda dealer heeft gezegd dat hij de ruit er wel opnieuw wil inlijmen, maar heeft geen ander idee.

Iemand wel?

MindfluX

Geplaatst door MindfluX (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

HansWestbroek (0), 10 jaar geleden

Rubbers van de voorruit invetten kan helpen. Met een plat (niet scherp) voorwerp kun je het rubber iets oplichten zodat je eronder wat vet (vaseline) kunt smeren. Heeft bij mij ook gewerkt. Denk aan een kunststof bandenlichter of zoiets.

limbra (635), 10 jaar geleden

Controleer eens of het nat of vochtig is onder het tapijt (m.n. de voetenruimte) ,
Als de voorruit idd iedere keer zo extreem nat is , vermoed ik eerder dat het probleem door een vervuilde / verstopte parafan veroorzaakt wordt ,
of door een losse / verstopte slang van de condenswater afvoer van de Airco,
Waardoor er water in het interieur (onder de matten/tapijt) komt.

Wat het pollenfilter met een backfire te maken heeft kan ik niet rijmen!!

succes.

kaleido 1 (1900) PRO, 10 jaar geleden

Bij een gelijmde voorruit in dit geval , heeft vet onder de rubbers smeren totaal geen zin , omdat het rubber geen afdichtende functie heeft.
Heb je water in de auto staan , natte vloermatten ?
Kachel op ventilatie staan en niet op recirculatie ?
Kofferbak rubber sluit wel goed af , er staat geen water in de bak van het reservewiel ?

MindfluX (0), 9 jaar geleden

[quote=limbra]Controleer eens of het nat of vochtig is onder het tapijt (m.n. de voetenruimte) ,
Als de voorruit idd iedere keer zo extreem nat is , vermoed ik eerder dat het probleem door een vervuilde / verstopte parafan veroorzaakt wordt ,
of door een losse / verstopte slang van de condenswater afvoer van de Airco,
Waardoor er water in het interieur (onder de matten/tapijt) komt.

Wat het pollenfilter met een backfire te maken heeft kan ik niet rijmen!!

succes.[/quote]
Er sijpelt aan verschillende kanten water in de auto. Links bij het voorportier stond het het binnenpaneel teveel naar binnen door isolatiemateriaal. Dit probleem is inmiddels opgelost. De achterbak wordt links vochtig. Het blijkt dat de klep na een auto-ongeluk in 2007 niet goed is uitgelijnd. Als het hard regent, dan komt ligt er een klein plasje water daar. Lastig om op te lossen. Inmiddels heb ik wel mijn voorruit laten vervangen, maar dit heeft het probleem niet opgelost. Waarschijnlijk is de speling bij de achterklep dus het euvel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.