Honda Accord: Accord 2004 Electra bestuurdersportier

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0i VTEC

Hallo,

In mijn auto werkt de centrale vergrendeling en ontgrendeling niet van het bestuurdersportier. De overige 3 deuren werken wel. Wanneer de deuren via de afstandsbediening vergrendeld of ontgrendeld worden zie je wel het knopje op het portier licht op en neer bewegen.

Daarnaast werkt het electrisch raam niet naar behoren. Wanneer deze automatisch omlaag wordt gedaan is deze niet meer naar boven te krijgen. Zowel automatisch als 'handmatig'. Het raam gaat enkele centimeters omhoog, maar direct weer naar beneden. De auto moet dan stil gezet worden om het raam weer dicht te maken.

Hoop dat iemand mij op weg kan helpen. Alvast bedankt voor tips!

MannieJ

Geplaatst door MannieJ (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

MannieJ (0), 10 jaar geleden

Na telefonisch contact met de dealer gaf deze mij als tip mee, het resetten van de elektrische ramen.
Het meegekregen trucje heeft het probleem niet opgelost. Vervolgens nog wat stappen die ik via internet gevonden heb geprobeerd, maar deze lossen het ook niet op.
Ik ben er inmiddels wel achter dat de AUTO functie werkt wanneer ik de schakelaar ongeveer één seconde in de UP stand houd en dan pas verder omhoog trek naar de AUTO stand. Dit geeft echter nog geen oplossing voor het oorspronkelijke probleem.

De centrale vergrendeling zou duiden op een kapot motortje.

C.Jonker (0) PRO, 10 jaar geleden

1. Zet de contactschakelaar AAN (II).




2. Laat het raam van de bestuurder of de passagier helemaal zakken met behulp van de schakelaar NAAR BENEDEN van het bestuurdersraam.




3. Open de bestuurdersdeur of de deur van de voorpassagier.

OPMERKING: 4-7 moet binnen vijf seconden van elkaar worden gedaan.







OPENDICHTAAN (II)UITUITONBestuurders
portierContact
schakelaarNaar-benedenschakelaar
van het bestuurders-
of
passagiersraamT1T1T1T1T1T1T1T1T1T1T1T1T1T1=minder dan 5 secondenGeheugen
elektrisch bediend raam leeggemaakt.




4. Zet de contactschakelaar UIT.




5. Houd de schakelaar NAAR BENEDEN van het bestuurders- of passagiersraam ingedrukt.




6. Zet de contactschakelaar AAN (II).




7. Laat de schakelaar NAAR BENEDEN van het bestuurdersraam los.




8. Herhalen 4-7 drie meer keer.




9. Wacht 1 seconde.




10. Controleer dat AUTOMATISCH NAAR BOVEN en AUTOMATISCH NAAR BENEDEN niet werken. Als AUTOMATISCH NAAR BOVEN en AUTOMATISCH NAAR BENEDEN werken, moet u teruggaan naar 1.




11. Laat het raam van de bestuurder helemaal zaken met behulp van de schakelaar NAAR BENEDEN van het bestuurdersraam.




12. Houd de schakelaar NAAR BOVEN van het bestuurdersraam ingedrukt totdat het raam helemaal dicht is en houd de schakelaar dan nog voor een seconde ingedrukt.




13. Controleer dat de regeleenheid van de elektrische ramen is gereset door het gebruik van de functies AUTOMATISCH NAAR BOVEN en AUTOMATISCH NAAR BENEDEN van het bestuurdersraam.

Werkt het raam niet werkt bij AUTOMATISCH, herhaal de procedure een aantal keer, waarbij u de tijdslimiet van vijf seconden tussen de stappen strikt in acht neemt.

MannieJ (0), 10 jaar geleden

Hallo Christiaan,

Dit zijn inderdaad de stappen die ik op internet gevonden had. Heb deze wel 5, 6 of misschien wel 7 keer geprobeerd, maar zonder resultaat.

Nog steeds wanneer het raam naar beneden is en ik de schakelaar in AUTO trek gaat het raam binnen één seconde weer terug naar beneden (het raam komt dan ongeveer 2 cm omhoog voordat deze weer naar beneden gaat).

MannieJ (0), 10 jaar geleden

Het motortje is inmiddels vervangen en de vergrendeling werkt dus weer.

Het raam is verholpen door de rubbers te smeren met wat, in mijn geval, WD40.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.