Honda Legend: Ratelend brandstofrelais

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.2 V6

Dag beste sleutelbroeders/-zusters,

Het ene probleem nog niet opgelost, dient het volgende zich sinds deze week plots aan.

Het gebeurt bijna dagelijks dat ik bij het omdraaien van mijn contactslot een ratelend brandstofrelais te horen krijg. Starten doet hij dan ook niet (startmotor doet het wel). Soms schakelt het relais na een aantal pogingen wel goed om en kan ik zonder problemen starten en rijden. Tijdens het rijden gaat het nooit fout. Eenmaal gestart blijft het in orde. Wanneer het na vele pogingen blijft ratelen (luid en zeer constante frequentie), haal ik wel eens de beide stekkers eruit en plug ze weer in wat dan na een aantal keren succes oplevert. Als het relais eenmaal goed schakelt en ik rammel weer aan de stekkers / bedrading blijft het relais wel goed. Waar kan ik het beste naar zoeken?

Ter informatie: een ander brandstofrelais van sloopauto geplaatst, maar zelfde probleem. Er gaat dus iets mis in de aansturing.

Waar gaat een relais van ratelen? Slechte massa? Te zwakke stuurspanning? Maar waarom gaat het dan nooit fout tijdens het rijden?

BVD

Ray777

Geplaatst door Ray777 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Legend? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Ray777 (0), 14 jaar geleden

Alles doorgemeten. Spanningen zijn goed, massa goed. Ik zag verder dat er op een draad een koppeling was gemaakt met mijn alarmsysteem (een van de twee draden tussen relais en ECU). Die heb ik er tussenuit gehaald. Vooralsnog heb ik daarna (nog) geen geratel gehad. Ik ga deze week eens zien of er nog problemen ontstaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Legend of stel zelf een nieuwe vraag.