Honda 1.5 Vtec E: Shokken tijdens stationair en optrekken

Bouwjaar: 1999

Ik heb bovengenoemde Honda en deze heeft een aantal probleempjes:

1. Loopt stationair als een trekker (soms zelfs minder dan 500tpm), echter als ik verlichting of AC aanzet, loopt ie weer netjes 750 tpm. Aan de andere kant: als ik ze beiden aanheb, zorgt dit weer voor problemen mbt lage toerental.

2. Ook schud de motor heel erg als hij sationair draait. Zo erg dat ik het in de auto voel; vooral aan de versnellingspook. Dit is het ergst als de motor niet goed stationair draait (zie boven), maar ook zeker aanwezig als ie netjes 750 tpm draait (pook schud zichtbaar)

3. Motor lijkt in te houden bij optrekken (3000-4000 tpm). Dit zou het vtec mechanisme kunnen zijn, echter het voelt alsof de koppeling even slipt. Dit gebeurt alleen als je hard optrekt.

De auto is tweedehands en heeft al zijn beurten gehad. EACV is al 2x gereinigd, maar heeft geen oplossing geboden. Verder geeft de auto ook geen storingsmelding.

Ik zou je zeer dankbaar zijn als iemand mij kan verlossen van deze problemen!

Alvast bedankt!

Yorick12372

Geplaatst door Yorick12372 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

bertus1244 (0), 18 jaar geleden

wazig probleem, met toerental en verlichting aan of uit, kan je misschien eens de dynamo voedingkabel los maken, zo dat hij niet de accu op laat, ik denk aan een storing in het electrisch systeem, ook aardkabels controleren, deze kunne de gekste storingen veroorzaken.

succes

Yorick12372 (0), 18 jaar geleden

heb de dynamo voedingskabel losgehad, maar dit geeft geen verschil. Ook heb ik de aardkabels van het motorblok zelf en die van de AC gechecked (zitten bij rechterkoplamp in de buurt) aan de carroserie vast). Deze waren wel wat geoxydeerd (groene uitslag), maar volgens mij niet zo erg dat het enig invloed zou moeten hebben. Zijn er nog overige aardingspunten die ik gemist heb, bv de lambda sonde?

Typhon11696 (0), 18 jaar geleden

De dealer heeft nu de kleppen opnieuw afgesteld en dit gaf gedurende een korte periode een hele verbetering mbt het stationair lopen: hij schudden niet meer en bij AC aan bleef het toerental netjes. Nu zijn we 5000 km verder en de auto auto loopt weer als een trekker. Ook lijkt de koppeling meer te slippen dan normaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.