Honda Accord: Slecht starten diesel 2.2ctdi

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2ctdi

Hallo Allemaal,

Sinds 1 week begint mijn honda slecht aan te slaan. Na een beetje vragen de gloeibougies vervangen sinds eer gisteren. Vraag 1 weet iemand wat de weerstand moet zijn? Vraag 2 zou het kunnen dat nu mijn roetfilter als die eropzit dicht zit en daardoor deze problemen veroorzaakt?
km 130000km 1ste gloeibougies.

alvast bedankt voor het meedenken Sjaak.

jack.klerk

Geplaatst door jack.klerk (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

jack.klerk (0), 9 jaar geleden

Net de weerstand gemeten van de oude gloeibougies allemaal 1 ohm.

Pivavar (50), 9 jaar geleden

Gloeibougies zullen het waarschijnlijk niet zijn, want die zitten er bij direct ingespoten diesel vooral op voor de emissies en niet voor de koudstart. Roetfilter zit er niet af-fabriek op, een retro-filter zou op het kenteken moeten zijn aangetekend? Zou eens meten wat de brandstofdruk is bij starten, 300 bar moet je minimaal hebben.

jack.klerk (0), 9 jaar geleden

Denk dat je gelijk hebt start nog steeds slecht maar daarna loopt ie goed.Zat meer te denken aan een relai die de gloeipluggen aanstuurd.Brandstofdruk kan ik niet zelf meten dus zal het naar de dealer worden helaas.Of kan ik nog wat zelf controleren?Er staat niets over een retro filter op het kenteken dus dat valt af. Alvast bedankt voor het mee denken.

jack.klerk (0), 9 jaar geleden

Oplossing nabij hij doet het niet meer bijna alle lanmpjes gingen branden onderweg maar ik had er een aanhanger achter dacht dat het daardoor kwam thuis uitgezet maar daarna geen stroom meer om te starten.Accu oog is zwart dus of hij laad niet of accu stuk.
Nu de accu onderlading gezet moet toch kunnen rijden.Word vervolgd.

Dynamo of regelaar slippende snaar niet gehoord iemand een idee wat er wel eens stuk gaat?
Er gaat bijna nooit wat stuk aan een Honda is mijn ervaring.

jack.klerk (0), 9 jaar geleden

Ik heb hem op gang stond erg beroerd half op straat.
Bij de accu gemeten met draaiende motor 12v en een beetje bijna geen verschil met de motor uit.
Als de airco aanstaat 11v en een beetje dus die trekt hem langzaam leeg.
Morgen naar de garage want ik zag dat je speciaal gereedschap nodig hebt voor de dynamo en dat heb ik niet.

Pivavar (50), 9 jaar geleden

Dus hij start niet moeilijk, hij gaat steeds moeilijker of nauwelijks rond.

jack.klerk (0), 9 jaar geleden

Hij draaide nog makkelijk rond alleen sloeg hij niet of moeilijk aan.Vandaar dat ik dacht dat de gloeipluggen niet meer goed waren.Maar met nieuwe pluggen moest ik hem nog 3 keer starten s'morgens nooit gedacht dat ik tekort stroom had anders kan je hem geen 3x starten lijkt mij. Wacht op het oordeel van de garage maar ik denk dynamo.
Alvast bedankt voor het mee denken.

Pivavar (50), 9 jaar geleden

Misschien wel 2 problemen. Met een slechte accu mag je hopen dat ie meteen start, elke volgende keer proberen maakt het alleen maar moeilijker voor de accu. Maar pas bij de 3e keer aanslaan lijkt wel weer iets met de brandstofdruk te maken te hebben. Ik ben benieuwd.

jack.klerk (0), 9 jaar geleden

De accu is niet het probleem hij laad niet of bijna niet.de garage heeft de dynamo weggebracht en daar is het wachten nu op.Maar waarom ging mijn dynamo lampje niet branden zit ik mij aftevragen?

jack.klerk (0), 9 jaar geleden

Huidige staat dynamo overleden.Andere dynamo erin en Helaas dynamo lampje blijfd branden gemeten laadstroom 13,6v.Waarschijnlijk imitatie dynamo iemand een oplossing?Is dat niet mogelijk ik bedoel een imitatie dynamo werken die niet goed?
Alvast bedankt voor het meedenken.

jack.klerk (0), 9 jaar geleden

Opgelost met een andere dynamo.En de accu doet het nog goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.