Honda Accord 2004: Slotmechanisme rv

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2400

Probleem slot deur rv. Laatst bij openen van de deur vanaf de buitenzijde een metaalachtig geluid in de deur. Deur gaat niet meer open van buitenaf. Wel van binnenuit. Deurpaneel verwijderd en losliggende stangetje gevonden. Deze hoort tussen de binnenzijde van het deurhandvat en het slotmechanisme. De stang hoort met een verbindingsstukje vast te zitten aan een ijzer plaatje dat vast zit aan het slot mechanisme. Nu zie ik op een youtube video dat het bruin/blauwe verbindingsstukje hoort vast te blijven zitten aan het slotmechanisme. Bij mij zit het aan het stangetje. Het verbindingsstukje lijkt uit twee delen te bestaan maar krijg deze met geen mogelijkheid van elkaar los, waardoor ik het niet kan vastmaken aan het ijzeren plaatje. Iemand een idee of dit te maken is? Of moet er nu een nieuw slot mechanisme komen?

Rawi

Geplaatst door Rawi (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Rawi (0), 3 jaar geleden

Ter info nog een foto van het stangetje. Onderaan met het zwarte dopje gaat op de achterzijde van t handvat. Aan de bovenzijde het verbindingsstukje dat eigenlijk op het ijzeren plaatje van het slotmechanisme hoort te blijven zitten (vermoed ik).

check

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 (1585) PRO, 3 jaar geleden

Eerst het complete plastic onderdeel van het stangetje af halen, dan het plastic onderdeel weer in het gaatje drukken , dan het stangetje weer in het plastic oogje drukken en borglipje om het stangetje klikken.
Vermoed dat het oogje versleten is.

Rawi (0), 3 jaar geleden

Ok. Heb dat geprobeerd maar kreeg het plastic onderdeel niet terug in het gaatje. Ook omdat het een lastig te bereiken plek is. Vermoed dat het onder bepaalde kracht, met het uittrekken van het handvat, eruit is getrokken. Wellicht slot loshalen met de drie bouten? Raamgeleider zit helaas ook nog behoorlijk in de weg.

Rawi (0), 3 jaar geleden

Nu ik er aan denk, soms hapert de automatische vergrendeling rv. Dan gaat de deur niet open of dicht. Nu nog sporadisch, maar dit is natuurlijk het begin van het einde. Als de deur toch open ligt dit gelijk meenemen?

kaleido 1 (1585) PRO, 3 jaar geleden

Inderdaad, is niet zoveel werk .

Rawi (0), 3 jaar geleden

Het blauwe stukje plastic van het bruine stukje afgekregen door met een kniptang juiste druk en draaien. Stuk raamstijl wat in de deur zit losgemaakt om beter bij het ijzeren gedeelte te kunnen, daar het plastic stukje in elkaar geklikt. Stangetje erin gehangen enen vastgeklikt aan het plastic onderdeel, en bovenin vastgemaakt. Daarna weer alles dichtgemaakt. Alles werkt weer.

kaleido 1 (1585) PRO, 3 jaar geleden

Mooi, bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.