Honda Honda CRX: Start niet meteen na afzetten motor.

Bouwjaar: 1988

Ik heb een Honda CRX 1.6 DOHC uit 1988. Als ik de auto start doet hij het meteen maar zet ik hem uit en ik probeer hem dan meteen weer te starten dan doet hij het niet goed. Meestal start ie wel maar valt ie heel rustig na 5 seconden weer uit. Ik wacht dan gewoon een paar minuten langer en met wat meer gas gaat ie wel en dan loopt ie weer helemaal goed.

Owja, ik heb ook een tikkend geluid bij het nemen van bochten. Nou had ik een kapotte ashoes. Kan dat het geluid veroorzaken, het komt ook alleen van het wiel af waar die kapotte ashoes zit.

chief1626

Geplaatst door chief1626 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda CRX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Arnold684 (0) PRO, 19 jaar geleden

dat tikkende geluid zal de homokineet zijn die kapot is, omdat de ashoes kapot is, heeft deze geen smering meer gehad.

het startprobleem zit hoogstwaarschijnlijk in je hoofd/brandstof relais. deze vind je onder het dashbord aan de linkerkant, op het relais staat: main relais. deze moet je even open maken en alle solderen even laten smelten daarna moet het goed zijn.

Stef11081 (0), 19 jaar geleden

waarschijnlijk zijn je startproblemen te danken aan de hoofdrelais bij een prelude zit hij linksboven naast het stuurhuis lastige plek voor vervanging of reparatie.
je kunt het relais los maken en dan alle contactpuntjes opnieuw solderen want waarschijnlijk zitten er breukjes in de sodeerpunten dit is een bekend probleem bij meerdere type Honda's

Arnold684 (0) PRO, 19 jaar geleden

beetje jammer Stef

Stef11081 (0), 19 jaar geleden

sorry Arnold, was waarschijnlijk iets te Enthousiast ik had je 2e deel van jou over het hoofd gezien ik was zeker niet wakker

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda CRX of stel zelf een nieuwe vraag.