Honda civic 1.6 16 v: start niet na afslaan.en motorlamp brand vaak

Bouwjaar: 1989

als de auto afslaat kan ik hem niet meer aan het praat krijgen.ik moet doorstarten tot hij begint te stotteren.na 5 minuten,dan doet die het weer.zomaar opeens.het lijkt mij de brandstofsysteem.het kan niet aan de pomp liggen.die doet het wel.ik hoor het draaien.ik ben zelf monteur maar hier kom ik ook niet uit.weet iemend misschien waar dit aan kan liggen.een tweede probleem is dat de motorlamp gaat branden na een kleine 10 minuten,of als ik flink doortrek.ik weet ook niet waar dat aan ligt. help me. tanx..

ibocet

Geplaatst door ibocet (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

layla666 (0), 19 jaar geleden

Heb een soortgelijk probleem met een civic sedan uit 92.
In een ander topic werd aangeraden het brandstofpomprelais te vervangen. Ik heb er nu een dagje een in zitten van de sloop (uit een accord) en tot op heden nog geen startprobleem gehad.
Het brandstofpomprelais bevindt zich links onder het dashboard, en heeft 7 pins. Bij de dealer rond de 80 euro in de btw, op de sloop voor een tientje.

M.Man (0), 19 jaar geleden

Klopt, de relais kan je ook open maken en als je handig bent met solderen dan moet je alle 7 polen los en opnieuw vast solderen! Dit verhelpt dus ook het probleem en is goedkoper, als het goed is staat deze informatie ook op www.hondaclub.nl
Gr. M.Man

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.