Honda Civic: startproblemen honda civic 1995

Bouwjaar: 1995

Hallo, ik ben iemand aan het helpen om een honda civic aan de praat te krijgen. Hij vonkt niet meer. Bobine en ontstekingsversterker zijn vervangen. BDP sensor lijkt ook goed te zijn. Heb deze doorgemeten en als er iets voorbij de magneet passeert dan slaat het metertje uit. Ik ga er dan maar vanuit dat deze ook goed is. ECU is ook gerepareerd. Was eerst defect, maar alles lijkt wel te functtioneren nu. Groene sleutellampje gaat ook gewoon uit. Wel zag ik dat als ik de sleutel in stand 1 draai dat hij 5 keer knippert en daarna uitgaat. Verder werkt het brandstof relais ook en hoor je de brandstofpomp. Het probleem blijft hierbij de vonk. Ik heb wel 12 volt gemeten op de stekker bij de verdeelkap/onstekingshuis.
Heeft iemand een idee wat er nog kan zijn?? Heeft deze civic ook al een dodemansknop of inertiaswitch?zo ja....waar zit deze dan? In het handschoenenkastje of er achter zit hij in elk geval niet.
Is het ook mogelijk dat de as in het ontstekingshuis niet draait en hij daardoor geen vonk geeft? Hoe wordt deze as aangedreven?
Alvast bedankt voor de hulp!!!

even een kleine correctie...het is een civic uit 1996. weet niet of het erg veel uit maakt.

mvg,Arthur

arthurp

Geplaatst door arthurp (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

rob010 (0), 14 jaar geleden

Die knop zit als je het dashbordkastje open hebt,net achter het dashbord.

[quote]Wel zag ik dat als ik de sleutel in stand 1 draai dat hij 5 keer knippert en daarna uitgaat[/quote]
Het groene sleuteltje gaat gewoon even branden als je hem op 'contact' zet en gaat dan uit.
Hij knippert 5 keer als je de sleutel eruit haalt als het goed is.

arthurp (0), 14 jaar geleden

Oke Thanks, ik zal even gaan zoeken . In eerste instantie was in gaan zoeken achter het dashbordkastje, maar zal even kijken of hij op de plek achter het dashbord zit. Zijn alle civics hier mee uitgerust???

mvg, Arthur

honda harry (0) PRO, 14 jaar geleden

heb je de bobine ook stuk zit in de stroomverdeler,en kijk even of de nokkenas wel draait,heb ook al eens gezien dat een paar tanden van de riem weg zijn of gebroken,even de oliedop eraf,starten en kijken of de nokkenas draait.

rob010 (0), 14 jaar geleden

En ben je er al uit?

arthurp (0), 13 jaar geleden

nee....sorry voor het lange wachten maar was niet te doen in die regen .... Heb vandaag gekeken, maar bobine en alles is nieuw, Rotor draait ook bij het starten, dus neem aan dat de nokkenas dan ook draait. Kan nog steeds die inertiaswitch of dodemans knop niet vinden..ook niet achter het dashbordkastje. Heeft deze civic er zowieso wel eentje? ECU is goed! groene lampje knippert inderdaad 5 keer bij uithalen sleutel en stopt gewoon daarna.

honda harry (0) PRO, 13 jaar geleden

als er een dodemansknop inzit,bij deze civic en hij is eruit gesprongen,dan gaat het motorlampje niet uit na een paar sec.
gaat het lampje wel uit is deze verder ok.

arthurp (0), 13 jaar geleden

Oke Dankje! dat is alvast zorg minder.

arthurp (0), 13 jaar geleden

Nog steeds geen oplossing.....verdelerkap en rotor vernieuwd, maar begin te vermoeden dat de bobine geen massa krijgt. ik heb gemeten op de geel/groene draad of min van de bobine naar het chassis, maar krijg geen uitslag op mijn meter. Waar kan ik een massa punt vandaan halen of waar zit de massa van de kabelboom waarin die draad zit?

mvg, Arthur

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.