Honda prelude: storing in het EGR-systeem

Bouwjaar: 1993

Hoi ik heb een Honda Prelude uit '93 2.0i 16v. Het probleem is dat het motorcontrolelampje regelmatig gaat branden. Ik ben daarmee naar de Honda dealer geweest, die hebben hem uitgelezen en de storing bleekin het EGR-systeem te zitten. Dus hebben ze eerst het EGR-systeem gereinig. Toen de storing weer terugkwam hebben ze de EGR geruilt met een andere prelude die ze te koop hadden staan. Maar het lampje bleef daarna weer aangaan,weer terug naar de dealer dus. Nu dachten ze dat de storing aan de computer lag ,dus hebben ze ook de computer geruilt met die van die andere prelude, maar het lampje blijft nog steeds aangaan. Het lampje gaat meestal sóchtends branden als ik naar mijn werk rijd, meestal als ik net 4 km onderweg ben ,maar hij gaat ook soms branden als de motor al lang warm is. Ik heb ook de dealer voorgesteld om het complete systeem te verwijderen omdat ik het toch maar een nutteloos systeem vind en er een hoop elend mee heb,maar dat bleek niet mogelijk te zijn.Heeft iemand hier ervaringen mee of weet je misschien wat het zou kunnen zijn of waar ik zou moeten zoeken dan zou ik dat graag weten gr.Robbie

Robbie10020

Geplaatst door Robbie10020 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Prelude? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

vteclover (0), 19 jaar geleden

Mischien rijd je steeds korte ritten van rond de 10 km en wordt de motor niet echt zwaar belast doordat je te weinig toeren maakt. Hierdoor zal de EGR klep kunnen vervuilen, aangezien die steeds werkt op deellast. Het komt vaker voor dat het lampje aangaat, maar kan verders geen kwaad, contact uit en aan en weer starten en dan gaat ie meestal weer uit. Reinigen zou toch wel de oplossing moeten zijn lijkt me, de klep heeft bovenop een sensor zitten die de stand controleerd. Echt er iets aan doek kan je weinig, hoor wel eens mensen die er een plaatje tussen lassen en dus zo alles omzeilen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Prelude of stel zelf een nieuwe vraag.