Honda Civic: Stuurbekrachtiging valt uit

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,3

Ik heb hier een Honda Civic Hybride 1,3 van 2006 waarvan de stuurbekrachtiging onder het rijden uit valt, geeft geen foutcode's als ik hem uitlees. Ook als je hem start wilt de stuurbekrachtiging vaak niet werken, maar na enkele keren starten werkt hij wel. Iemand al zo een probleem voorgehad dan hoor ik het graag.

Renato

keppers

Geplaatst door keppers (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Pivavar (50), 8 jaar geleden

Het makkelijkste is om eerst maar eens de stekker van de EPS-ecu los te halen en er weer in te steken. Wil wel eens voldoende zijn. Maar de ecu zelf gaat wel eens defect.

keppers (0) PRO, 8 jaar geleden

Ok dank je wel, de auto komt straks binnen en dan controleren we het even.

keppers (0) PRO, 8 jaar geleden

Mevrouw heeft er zelf een accu in geplaatst van 35amp, als ik ga zoeken moet er minstens eentje van 45amp inzitten. Heeft er iemand ervaring mee of dat het probleem kan zijn. Wij hebben dat met een Fiat gehad dat de mevrouw s'morgens geen stuurbekrachtiging had, nieuwe accu erin en probleem was weg. Maar met die hybride auto's weet ik niet of dit ook van toepassing kan zijn. Stekker hebben we ook eens losgehaald en nu moeten de klanten het maar proberen.

keppers (0) PRO, 8 jaar geleden

Probleem is nog steeds aanwezig, de klant heeft daar straks gebeld. Iemand enig idee??? Ik hoor het graag.

keppers (0) PRO, 8 jaar geleden

We hebben gekeken en we hebben geen aparte module onder het stuur links zitten zoals beschreven op andere site's. Er zou enkel een stekker zitten op de pompmotor in de motorruimte, ik heb naar Honda gebeld en via chassisnummer zien die er geen aparte module inzitten, enkel de ecu die ook de motor en dus ook andere delen aanstuurt.

Pivavar (50), 8 jaar geleden

EPS-ecu zit dacht ik rechts onder de a-stijl, zeg maar bij de rechtervoet van de passagier.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.