Honda Civic 2001: Tellers vallen uit tijdens rijden.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D15Z8, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 84

Hallo ieder,

Ik kamp al een tijdje met een vreemd probleem met mijn Honda Civic mb3 uit 2001.

Tijdens het rijden viel het mij op dat mijn tellers, snelheid en/of toeren, heel kort uitvielen.
Probleem deed zich heel af en toe voor.
Tot op een gegeven moment de gehele tellers op 0 gingen staan. Motorisch verder geen probleem, hij reed gewoon prima door.

Ik dacht, ik kijk er later wel naar. Tot er een klein rook pluimpje onder me stuur vandaan kwam. Auto gelijk aan de kant en laten ophalen door de garage.
Na wat zoeken konden zij geen probleem vinden. Wel vonden ze een lichte schroei plek op 1 van de stekkers onder het stuur. Betreffende stekker was wat los ook. Dit toen vaster gemaakt en gesmeerd(?).

Probleem bleef toen iets van een maand weg tot me tellers weer uitvielen. Geen rook toen, wellicht ook omdat ik hem snel aan de kant zette. Andere garage, toevallig in de straat waar ik reed, heeft hem toen onderzocht. Niks kunnen vinden.

Nu staat hij weer bij mijn eigen garage omdat ik hem niet vertrouw. Zojuist gebeld om een update te vragen. Tot op heden het probleem niet kunnen reproduceren. Alles weer doorgemeten ook en lijkt in orde.

Hebben jullie enig idee wat de oorzaak hiervan kan zijn?
Ik dacht zelf aan de teller bak zelf.
Of zou een slechte accu dit soort problemen ook kunnen veroorzaken of elders in de stroom kring?

Bij voorbaat dank.

renejong88

Geplaatst door renejong88 , lid sinds 3 maanden geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.