Honda CIVIC 3DR: Tikkend geluid

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K20A2, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 147

Goedemiddag,

Sinds enige tijd heb ik het probleem dat er een tikkend geluid rechtsvoor hoorbaar is bij de auto. Het geluid is alleen hoorbaar wanneer ik gas geef. Stationair en wanneer ik een constante snelheid rijd is het niet hoorbaar.
Het geluid zelf heeft iets weg van het geluid dat hoorbaar is wanneer er een kaart of kartonnetje tussen de spaken van een fiets komt.

Zelf heb ik al gecontroleerd of er niets tegen de velg aankomt, maar hier is niets. Ook heb ik de rem aan de rechterkant uit elkaar gehaald en gecontroleerd, maar niets geks te zien. Er is ook geen speling aan die kant van de auto. Verder heb ik nog gecontroleerd of nergens iets los zit, maar ook dit is niet het geval.

Het enige wat ik nog niet heb kunnen doen, is onder de auto kijken of hier iets los zit. Echter vraag ik mij af of hier misschien personen zijn die weten wat dit zou kunnen zijn.

Met vriendelijke groet,
Ramon

Ramon1988

Geplaatst door Ramon1988 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 6 jaar geleden

Wat nog weleens voorkomt is een aandrijfas (homokineet)

Grt. Paul

Ramon1988 (0), 6 jaar geleden

Hallo Paul,

Zou het geluid zich dan ook niet in de bochten moeten voordoen? Want dat hoor ik standaard niet (of ik moet extra gas geven in de bocht).

Groet,
Ramon

kaleido 1 (1755) PRO, 6 jaar geleden

Op het moment dat je gas geeft belast je de homokineet en maakt hij geluid , zoek eens een parkeerplaats met ruimte , draai je stuur helemaal naar rechts en trek op , als hij dan vel tikt , is het bijna 100% de homokineet.

Pivavar (50), 6 jaar geleden

Spanner van de multiriem.

Ramon1988 (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor jullie tips.

Ik ben nog niet in de gelegenheid geweest om een lege parkeerplaats te bezoeken, maar ik hoor nu als ik instuur niets, of ik zou al de gas iets dieper moeten in trappen bij het nemen van een bocht, dan hoor ik het wel.

W.b.t. de spanner, die tip kreeg ik laatst ook van iemand. Die zit inderdaad ook daar bij dat gedeelte, maar ik zou niet weten hoe ik kan horen of deze het probleem is. Stationair hoor ik het namelijk niet.

Groet,
Ramon

Ramon1988 (0), 6 jaar geleden

Ik heb de auto vorige week naar de garage gebracht.

Het was gelukkig geen dure oplossing. Een van de pakkingen in het uitlaat systeem waar"op" en lekte enorm. Op het moment van accelereren kwam hier beweging in en begon deze te trillen.

Nieuwe pakking erin en het is opgelost!

Bedankt voor het meedenken allemaal!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.