Honda Shuttle: trillen rond 40 km/u en 100km/u

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2 16v automaat

Hallo,

Sinds enige tijd ervaren wij dat de shuttle bij de genoemde snelheden gaat trillen. Dit is niet altijd het geval, maar het valt wel op.
Remmen schoongemaakt en in gevet en balancering banden ok

Ik heb het gevoel of er iets met de aandrijfas(homokineet) aan de hand kan zijn. Echter twijfel ik hieraan, want slijtage van je homokineet zou goed te merken aan krakkende geluiden bij bochtenwerk.

Is er nog iets anders te verzinnen?

De automaat functioneerd naar behoren geen bijgeluiden en schakelt netjes

Graag jullie reactie

mysteryman

mysteryman

Geplaatst door mysteryman (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Shuttle? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

ik denk toch aan een aandrijfas. De binnenste koppelingen gaan op en neer tijdens het in en uitveren en de buitenste heen en weer tijdens het sturen. Bekijk ook goed de motor en versnellingsbakrubbers, alsmede rubbers van de wielophanging.(Omdat je soms met nieuwe rubbers de beweging vermindert en misschien ook een andere stand heb je hopelijk geen last meer van de (natuurlijk) aanwezige slijtageplekken op de glijvlakken van de assen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Shuttle of stel zelf een nieuwe vraag.