Honda Civic: verschil motor type d14a1 en d14a2

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: d14a2

hi Honda mensen;
Ik heb een honda civic 1996 met motor code d14a2 ,onderblok is kapot .Ik kan een compleet blok d14a1 kopen ,maar weet niet of dat gaat .Kan iemand me zeggen wat verschil is tussen deze 2 ?zijn de onderblok zelde ?zijn de cylindre koppen ook zelfde ?

ps: ik vraag hier allen om mechanieke gedeelte .niet over injectie en carburatoren .

thienan

Geplaatst door thienan (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

cdegroot (0), 14 jaar geleden

D14A1 is volgens mij een ouder blok met cab. en de A2 met injectie, en voor de rest hetzelfde.

thienan (0), 14 jaar geleden

behalve de compresie verhoudingen iets anders ,hoop ik dat ze zelfde zijn, want ik heb al een blok d14a1 al gekocht.volgende week pas ga ik aan beginnen .denk alleen de inlaat collectoren verwisselen en de delco.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Ik zou er eerst even zeker van zijn,niet dat je naderhand voor problemen komt te staan,en de auto niet vooruit te branden is..dan heeft het veel tijd en geld gekost waar je niks aan hebt..tenminste,ik in ieder geval niet..

thienan (0), 14 jaar geleden

hi,
gistereen compleet moteur blok d14a1 in de civic met moteur code d14a2 gestoken .En zoals cdegroot zei , ze zijn identiek zelfde ,volgens de link die OLdford gegeven heeft ,heeft de blok d14a1 een compressie verhouding van 9.3:1 en d14a2 van 9.2 :1 vind ik te verwaarlozen . Voor de rest geen probleem .Ik moet wel de mechanische benzine pomp demonteren en de gat dichten met een plaatje . Bedankt voor jullie reactie .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.