Honda Civic 2007: Waterlekkage via achterspoiler.

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: L13A7, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 61

Na lang speurwerk er achtergekomen dat via de achterspoiler water naar binnen komt en dit zorgt voor water in de kofferbak en startproblemen!

Wie zou mij kunnen vertellen of de spoiler (met ruitje er onder) van de achterklep, geplakt is..?
Zag dat aan beide zijden van de klep 2 boutjes
(L en R) zitten en over de breedte van de klep, kunststof propjes aan de onderzijde (3) en bovenzijde (1). Zo op het oog.
Alleen weet dus niet of ie geplakt is..?

Wie heeft tips..?

Groet, John.

Occasion

Geplaatst door Occasion (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door Occasion (0) PRO, 3 jaar geleden

UPDATE
Hoogstwaarschijnlijk wordt dit probleem veroorzaakt door een niet goed afsluitende afdichtingsrubber tussen achterruit en spoiler. Dit afdichtingsrubber droogt uit/verpulverd.
Demonteer het binnenbekleding deel dat onder het 3e remlicht gemonteerd zit. Sluit de klep en maak met een tuinslang de achterruit nat (hele achterkant) en kijk t.h.v. van 3e remlicht of er water naar binnen komt? Zoja hierdoor water in achterklep en of kofferbak.
Snij het deel van de afdichtingsrubber weg tussen achterruit en spoiler maak de oppervlakte schoon en leg er een mooie (zwarte) kitlaag in en laat het drogen.
Monteer de binnenbekleding weer en klaar.

Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.