Honda Civic: Watzijn de eisen precies voor apk.

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 13.12v

Ik had er een civic bij gekocht uit 87 voor de onderdelen maar eigen lijk rijdt hij voor treffelijk en eigen lijk zonde om te slopen motor heeft 130.000 km gedraait en loopt eigenlijk als een zonnetje.
Nu wou ik graag weten waar hij aan moet voldoen voor apk weet zelf wel een paar dingen maar niet alles.
Er zijn wat roest plekjes op de spart borden en in de motor kap zit een gaatje van ongeveer 1.cm breed wordt hij hier ook op afgekeurd.En de koppeling slipt ietsjes.
Ik wou de auto een beetje opkanppen voor mijn broertje die binnenkort zijn rijbewijs gaat halen en zo heeft hij een leuk autotje.Ik heb hem nog niet hellemaal aan de onderkant bekeken.roest op da achterspart bord en benzien klepje.

Bij voorbaat dank.

galant3451

Geplaatst door galant3451 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

tja, moelijk, om zo op afstand te beoordelen, maar als je het over roest hebt op spatborden en motorkap dit mag gewoon, omdat het geen dragende delen zijn. Waar je wel op moet letten zijn de koker en dwarsbalken van het chassis, deze mogen maar een beperkt percentage roestschade vertonen.

De koppeling, indien de eisen hierover de afgelopen jaren niet is bijgesteld, is het goedkeur zolang hij op eigen kracht nog uit de rollenbank kan komen, maar misschien dat je hier enkel de kabel wat hoeft bij te stellen als het niet al te erg is, en het nog kan.

Banden in goede staat ( geen droogtescheuren en minimaal 1.6 mm profieldiepte), goede remvertraging ( te meten op de remmenbank), verlichting in orde, geen scheuren in zichtveld van de voorraam, Ontwaseming van de voorraam en dan de wielophanging, maar hiervoor zou je eigenlijk weer een schudbank ofzo moeten hebben.

Indien je GUT-FEELING zegt dat het autootje het eigenlijk nog wel waard is, en je verder op het oog geen roestschade kunt zien, rijdt goed, remt goed en maakt geen rare bijgeluiden zou ik zeggen, smijt er 5 tientjes tegenaan voor een APK en je weet het.

Groeten Marcel

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Vijf tientjes Marcel??! Das nou ook wat, ben ik al die tijd te goedkoop geweest....altijd al voor 29,- ex gekeurd........
Tuurlijk! Vor de keuring dat ding, het kan zomaar meevallen. Het zou niet de 1e keer zijn dat zo'n ding zonder boeh of bah door de keuring rolt!

Sytze

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

jamaar, ik weet toch ook niet waar die man dan die auto laat keuren, ik kan ze laten keuren voor 35 incl. maarja, Bij een beetje onafhankelijk apk-keuringsstation vragen ze ook zomaar 47,50, dus ik denk, laat ik een beetje ruim gaan zitten, dan kan het nooit tegenvallen. Snappie !!!!

Vleermuis.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja gesnopen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.