Honda Concerto: Zwakke & aandachtspunten van de wagen reden: eventuele aankoop

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i 16

Hallo,

Ik ben van plan eventueel een Honda Concerto van 1993 aan te schaffen als 2e wagen voor de mijn echtgenote. De bedoeling is woon werk verkeer en de kinderen naar de kribbe te brengen.
Ik heb vroeger een Honda CRX gehad, welke een zeer goede wagen was en waar ik de 'gebruikelijke' probleempjes had (open dak roest, roest aan de achterlichtblok en op de rechter achter vleugel).
MAW, zeer tevreden van geweest, maar toch bewust van de minpuntjes. Vandaar dat ik nu eens wou weten, gezien de concerto van de periode van de CRX afstamt (en toch ondertussen al 15 jaar is), of deze ook deze problemen heeft en of er voor de concerto nog andere zaken zijn die aandacht nodig hebben.

Buiten de gekende problemen, zijn er aandachtspunten die extra aandacht vragen voor een honda van 15 jaar, zowel motorisch als mechanisch? Dingen die verduurd zouden kunnen zijn, dingen die versleten zijn met de tand des tijds,...?

Alvast bedankt voor al jullie komende reacties!

Mvg,

JJ

ScOObyMaN

Geplaatst door ScOObyMaN (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Concerto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

honda-men (0) PRO, 15 jaar geleden

Hoeveel km heeft deze gelopen?? Denk aan de distriebutieriem elke 100.000 km of eens in de 6 jaar vervangen.
Motor is gewoon goed 300.000 km 400.000 km is geen uitzondering
Laat hem eerst (proef)keuren en vraag of dat je erbij mag zijn zodat je zelf kan zien of dat er roest aanwezig is aan bodem,achter schermranden en dorpels.
Is er een onderhoudsboekje bij ( Zodat je kan zien wat de staat van onderhoud is en je kan zien waar hij in onderhoud is geweest en dan de historie bij dat bedrijf kan opvragen) dan weet je hoe deze is onderhouden.
Maak een proefrit en let op geluiden van aandrijf assen (homokineten gaan wel eens stuk)
Hopelijk heb je iets aan deze tips
Heb je vragen dan wil ik ze graag beantwoorden
Gr. honda-men

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Een concerto van 93 kost doorgaands zeer weinig, de vraag is WAT verwacht je eigelijk voor dit geld ?

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Concerto of stel zelf een nieuwe vraag.