Hyundai atos 1000 I: 1 keer in de maand zo dood als een pier

Bouwjaar: 1999

Bij bovenstaande auto het volgende probleem. Een keer in de zoveel tijd (ongeveer een maand) auto start wel, maar wil niet aanslaan. Kom je ter plekke, je raadt het al, starten en lopen.
Ook komt deze storing voor onder het rijden, maar erg zelden, auto slaat af en loopt de eerste tijd niet meer.
Bij de dealer geinformeerd, auto uit laten lezen, geen foutcode's. Inmiddels wel verdeelkap en rotor vervangen (dit kwam vaker voor). Maar storing nog steeds aanwezig. Wie weet wat dit kan zijn. Alvast bedankt voor het meedenken.

maikel6834

Geplaatst door maikel6834 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Atos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 20 jaar geleden

Kijk eens naar de aansluitingen van het hoofdrelais in de zekeringkast.

Patje8412 (0) PRO, 20 jaar geleden

Krukaspositiesensor waarschijnlijk... Vervang die maar zal het probleem denk ik wel opgelost zijn.....

maikel6834 (0) PRO, 20 jaar geleden

Sorry voor het late reageren, maar het probleem is na lang proberen opgelost. Klant heeft 1 maand met een achterlichtunit van een VW golf type 1 rondgereden in de auto. Het achterlicht heb ik aangesloten op uitgang systeemrelais, de richtingaanwijzer is aangesloten op de uitgang van het brandstofpomprelais. Wat bleek: bij het niet aanslaan kreeg de brandstofpomp geen spanning. Dit is eenvoudig door de klant te controleren want wat is makkelijker dan te kijken welke kleur lamp niet brandt. Relaisaansluitingen gecontroleerd en ja hoor een slecht contact. In orde gemaakt en klaar. Iedereen bedankt voor het meedenken!!

Hans4037 (0) PRO, 20 jaar geleden

Maikel bedankt voor de terug koppeling zoals ik al beschreef die contacten zijn een veel voorkomend euvel mooi dat het opgelost is met een eenvoudig controle middel maar kom er maar eens op!

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Atos of stel zelf een nieuwe vraag.