Hyundai I20 2023: Accu

Bouwjaar: 2023, Brandstof: Benzine, Motorcode: G3LF, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 88

Beste techneuten. De Hagelnieuwe I20 van mijn vriendin heeft moeite met zijn zeilfunctie en start/stop. Ik weet dat het belang van een goeie accu heel belangrijk is om dit goed te laten werken, Nu meet ik met regelmaat de accuspanning.
Als mijn vriedin de auto net heeft weggezet is de klemspanning met aangesloten accu 12.50
vanmorgen 13uur later nog maar 12.15V de garage geeft aan dat dit normaal is door alle elektronica,

Ik moet wel mee geven een maand geleden zijn wij 12 dagen op vakantie geweest daarna starten de auto nog wel. Kan ik hiermee dan uitsluiten dat de accu de boosdoener is.

Ik hoor graag jullie mening

Met vriendelijke groet, Alexander

akl

Geplaatst door akl (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai I20? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Monteur Senior (625), 7 maanden geleden

bij een nieuwe auto zou je geen motorkap open moeten maken daar zou je toch vanuit gaan dat je probleemloos kunt genieten,maar goed een accu is maar een batterij en kan ten alle tijden kapot gaan maar de spanning die jij meet is goed een accu is 12 volt

Monteur Senior (625), 7 maanden geleden

een nieuwe auto heeft toch fabrieksgarantie dan zouden ze je toch moeten helpen met de klachten

kaleido 1 (1630) PRO, 7 maanden geleden

Het start stop systeem werkt alleen maar als er aan voorwaarden wordt voldaan.
Bij veel merken werkt het al niet als de airco bv. aan staat .
Laad je accu eens goed op en kijk dan eens of dit verschil maakt.

akl (0), 7 maanden geleden

bedankt voor de reacties. Wat we nu merken is dat de auto in de ochtend niet zeilt en dat het start stop systeem dan niet werkt op de middag functioneerd het wel. Afgesproken met de dealer dit nu een week te doen daarna weer overleg hoe verder.

kaleido 1 (1630) PRO, 7 maanden geleden

Wat is niet zeilt we hebben het toch over een auto ?

akl (0), 6 maanden geleden

Het zeilen is een functie van de i20 dat bij het milde hybride systeem hoort. De auto gaat volgende week naar de garage. Ik kom er op terug

kaleido 1 (1630) PRO, 6 maanden geleden

Wat is zeilen ?

akl (0), 6 maanden geleden

Als je gas loslaat houd de zeil functie de auto nog wat langer op snelheid. Dit is elektrisch aangedreven door de 48v accu

kaleido 1 (1630) PRO, 6 maanden geleden

Kijk nu snap ik het, dank voor de uitleg .

akl (0), 6 maanden geleden

Auto staat nu voor de 2e keer bij de dealer, vorige week de auto op gehaald 48v accu had nog maar een kleine 60% lading. dit zou de mogelijke oorzaak zijn Deze bijgeladen en het functioneerde voor en paar dagen. . Vandaag de auto weer neer gezet. na 6 dagen stilstand gaf de auto in zijn display dat de startaccu een lage spanning had en apparaten had uitgeschakeld. Meer volgt.

Siem Bijman (140) PRO, 6 maanden geleden

Als de startaccu na 6 dagen een te lage spanning geeft dan moet er een lekspanning zijn of een defecte accu. Een volle accu heeft 12.66 Volt en als je na 1 dag nog 12.15 Volt hebt zou hij nog moeten starten, maar als je na 2 of 3 dagen nog maar 11 Volt over hebt loopt hij leeg of is defect.

akl (0), 6 maanden geleden

Ben ik volledig met je eens. Ik zou persoonlijk ook de accu aanwijzen. Vind het spanningsverlies echt te veel. Over een paar dagen weet ik meer. De auto is hagel nieuw. Echter heeft deze de eerste maanden stilgestaan. Hoop dat dag de accu een opdonder gegeven heeft en het probleem straks verholpen is. Meer volgt vd week. Goed weekend

check

Beste antwoord, geplaatst door akl (0), 5 maanden geleden

De accu is vervangen en inmiddel werkt alles al 2 weken vlekkeloos.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai I20 of stel zelf een nieuwe vraag.