Hyundai Tucson: achterklepverlichting gaat niet aan bij openen van de auto

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: cvvt

Achterbakverlichting en achterklepindicatielampje op het dashboard werkt niet bij openen van de auto. Verlichting in de achterklep werkt wel handmatig. Na ongeveer 20-30 seconden valt de auto weer op slot. Wat i het euvel?

undaihy

Geplaatst door undaihy (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Tucson? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Volvo S40 oranje (0), 12 jaar geleden

Mogelijk dat misschien dat drukknopje is blijven hangen?

wim12199 (0) PRO, 12 jaar geleden

In het slot in de achterklep zit een massacontact, dit zal niet aan liggen of slecht contact maken.
groeten

Johnster (0), 12 jaar geleden

Hoi, ik wil ff weten of je probleem opgelost is? ik heb nl hetzelfde aan de hand momenteel. ik heb het slot wel al vervangen maar helaas, het werkt nog niet.

Mvg
Johnny

De Steut (0), 12 jaar geleden

Ik heb dit wel eens meegemaakt met een H 200, hier ging het om een dioden in de kabelboom , direct achter de zekeringen kast. weet niet als bij de tucson zo'n zelfde schakeling is gebruikt ?

Johnster (0), 12 jaar geleden

ik neem aan dat de diode zichtbaar aan de kabelboom zijn? of hoe herken ik deze?

De Steut (0), 12 jaar geleden

Zijn ingetapt, dus een verdikking op de kabelboom.
Tape eraf halen en dan doorverbinden met een draadje.
Ps Ik weet niet als dat bij een tucson ook het geval is. ik heb dit met een H200 gehad !

Johnster (0), 12 jaar geleden

Hartelijk dank zover. ik zal dit weekend eens op de kop in de auto duiken en kijken of hier wijzer ga worden.
Je hoort nog van me.

gr
Johnny

Johnster (0), 12 jaar geleden

hoi De Steut, ik ben niet veel wijzer geworden, volgens mij is het een ander principe.Ik hoop maar op een spontane actie dat het weer gaat werken. het lijkt me ook dat het moeilijk te meten is. iig bedankt voor je reacties. Johnny

Ronnie V (0), 12 jaar geleden

Ook bij mijn Tucson van 2006 komt momenteel dit probleem voor. Gisteren bij ACD in Delft gevraagd of zij weten waar ik het "zoeken moet". Receptie werkplaats aldaar is zeer klant-onvriendelijk (tenzij je een nieuwe auto komt kopen...) en kort-af. Dat is nu de tweede keer en ik ben klaar met dit bedrijf. Ik ben doorgelopen naar de werkplaats en daar heeft een monteur mij in ieder geval iets wijzer gemaakt. Het contact-schakelaartje voor de verlichting zit in/bij het slot in de achterklep, dus niet in de slotvanger bij de bumper. Aanstaand weekeinde ga ik e.e.a. eens open maken en zal mijn bevindingen op het forum plaatsen.

Johnster (0), 12 jaar geleden

hoi Ronnie,
ik heb het slot in de achterklep vervangen. Hier zit bij mij niet het probleem.
mvg
Johnny

Ronnie V (0), 12 jaar geleden

Beplating van binnenzijde van achterklep losgehaald en het slot uit de klep gehaald. Massa-schakelaartje IN het slot werkt zoals het hoort. Centrale vergrendeling werkt ook. Lampje in het bovenste kofferruimte verlichting is OK, net als de daarin aangebrachte schakelaar (drie standen: door - Off - On). Kofferruimte verlichting links in zijpaneel doet het ook niet: lampje is heel, dus krijgt geen spanning of maakt geen massa. Ook het waarschuwingslamje in het dashboard doet het niet (bij openstaande klep of ruit). Ik kan deze zonder het dash uitelkaar te halen niet controleren, maar stel dat deze in serie is geschakeld, dan kun je een oorzaak hebben. Zonder schema is dit voor mij niet te controleren, helaas. Het is in ieder geval niet: de schakelaar in het slot; de bedrading in de klep; 1 van de 2 lampjes van de kofferbak verlichting; een zekering.
Omdat het schakelaartje in het slot een massacontact is, zou het nog een slechte massa van de klep zelf kunnen zijn, maar ik had vandaag geen tijd meer en heb alles dichtgemaakt. Zal dit (hoe onwaarschijlijk ook) morgen eens testen.

Johnster (0), 12 jaar geleden

ronnie,
exact mijn probleem!!!! ben benieuwd

Ronnie V (0), 11 jaar geleden

Ik heb alles met een test-lampje en een multimeter nagemeten, maar kom er nog steeds niet uit. Massa op klep is goed, tussen klep en carrosserie is er ook geen probleem. Lampje aan linkerzijkant in bagageruimte heeft twee draden, een rode en een groene, en die meten alletwee spanning (+ pool). Is dus een doorlus-systeem? Of zou er op de (groene waarschijnlijk) massa gemeten moeten worden? Zou hier het probleem kunnen zitten?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Tucson of stel zelf een nieuwe vraag.