Hyundai trajet: airbag regelunit

Bouwjaar: 2000

Van mijn Trajet is het airbag lampje gaan branden.
Het bleek een aan het scharnierpunt doorgeschuurd blauw draadje te zijn in de gordelvanger waardoor deze aan massa is komen te liggen.Hierdoor is een diode op het printje in de gordelvanger doorgebrand.De foutcodes waren:gordelvanger aan massa,en algemene regelunit fout.Na vervanging van de diode bleek de schakeling weer goed te werken.
Bij het resetten van de airbag regelunit bleek echter dit niet mogelijk. De zelfde fouten blijven aan wezig, er lijkt geen reactie van de regelunit.
Mijn dealer geeft aan de gordelvanger + de regelunit te moeten vervangen. Dit valt buiten de garantie (afleverdatum 7-2000)en kost 750 euro maar uit coulance word maar 500 euro berekent.
Ik vind dit echter nog behoorlijk voor een construktie/montage fout.
Heeft iemand dit al eerder meegemaakt ?

SvR1

Geplaatst door SvR1 (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Trajet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

SvR1 (0) PRO, 19 jaar geleden

Bij navragen diverse dealers en diverse slopen afbellen bleek er geen gebruikte units te zijn.Niewe kost 570euro , dus toch maar bij dealer laten vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Trajet of stel zelf een nieuwe vraag.