Hyundai Santa Fe: Airco werkt niet meer

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,4 ltr

Gisteren kwam ik er achter dat de airco niet meer functioneert. Hoor niet dat de magneetkoppeling werkt, tevens geen koude lucht. Draadje bovenop de compressor los genomen, geen spanning. Neem aan dat dit de enige electrische verbinding is naar de compressor, zie verder geen draden. Zekering goed, relais uitgewisseld, ook geen probleem. Nu heb ik iets gelezen dat er een druksensor of zoiets aanwezig is, die de airco de-activeert indien er geen druk in het systeem is. Waar bevindt deze zich? Ik denk dat het een electrisch probleem is.

Davidson

Geplaatst door Davidson (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Santa Fe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

primera p11 (0), 9 jaar geleden

Waar baseer ie op dat het een elektrisch probleem is?.
Er kan ook gewoon te weinig koudemiddel inzitten,wanneer is voor het laatst de airco geserviced.

conradus (50), 9 jaar geleden

Geen spanning op de compressor betekent geen bekrachtiging van de koppeling dus geen meedraaiende aircocompressor. Als je geen spanning meet lijkt het mij ook elektrisch.

Davidson (0), 9 jaar geleden

Indien er geen koudemiddel genoeg inzit, betekend dit dan ook dat de koppeling niet geactiveerd wordt Primera? Het systeem wordt dus uitgeschakeld bij te weinig koelmiddel middels een drukschakelaar? Laatste service..ehhh 6 jaar geleden. Maar het systeem koelde afgelopen zomer voldoende, dus in snap het niet helemaal.

In ieder geval bedankt voor het meedenken.

moderator (0) PRO, 9 jaar geleden

Inderdaad, systeem wordt uitgeschakeld als er te weinig koudemiddel in zit.
Dat het de afgelopen zomer nog voldoende koelde, zegt niks. Eén steentje tegen de condensor en het koudemiddel is weg. Einde oefening.

kaleido 1 (1680) PRO, 9 jaar geleden

Systeem op aanwezigheid van koudemiddel laten controleren , en niet domweg laten vullen als er niets of te weinig meer in zit.
Systeem af laten persen en lek zoeken , condensor verdient extra aandacht.
Flink inspuiten met zeepsop en op schuimkopjes controleren.

Davidson (0), 9 jaar geleden

Tks voor de informatie. Ik laat de airco controleren. Zodra ik meer weet, kom ik hier even terug.

Davidson (0), 8 jaar geleden

Sorry heren voor de heel late reactie. Systeem na laten kijken, afgeperst, en gevuld. Koelt weer als de zuidpool. Een ieder bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Santa Fe of stel zelf een nieuwe vraag.