Hyundai i20 2016: Auto stottert (onregelmatig) tussen 1.400-2.000 toeren

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G3LC, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 73

Hallo,

Sinds begin dit jaar stottert mijn Hyundai i20 1.0 tgdi (km stand ca 102000) tussen de 1.400 en 2.000 toeren. Bij de dealer uitgelezen (geen fouten) en de bougies (welke er pas ca. 25000km inzaten vervangen. Stotteren blijft. Voornamelijk op constante snelheid tussen 50-80kmh. Monteur van dealer bevestigde dit ook, ligt dus niet aan te rijden in een te hoge versnelling. Het zijn eerder schokken die je voelt, maar absoluut onregelmatig. Het lijkt wel erger te zijn bij een warme motor.

Wat is er gedaan:
Bougies vervangen - heeft niet geholpen
Carbon cleaning - niet geholpen
De laatste 1.500km alleen maar vpower getankt - helpt niet
Luchtfilter is schoon
Map-sensor gereinigd, was heel erg vuil en vet - heeft niet geholpen

Dealer weet zo geen oplossing dan: alles demonteren, schoonmaken en we kijken wel wat we tegenkomen [€€€]

Het begint enorm te irriteren, van rijgenot is er geen sprake meer. Wat zou het kunnen zijn?

underwater

Geplaatst door underwater , lid sinds 4 weken geleden

4 Reacties

Monteur Senior, 3 weken geleden

lijkt verdacht veel op EGR probleem.

Monteur Senior, 3 weken geleden

trek de stekker eens van je EGR af en ga eens uitproberen,het kan zijn dat je een storingsmelding krijgt op je dashbord maar dat gaat weer weg als je de stekker er weer opzet en motor opnieuw start.

underwater, 3 weken geleden

Hallo Monteur Senior, bedankt voor jouw reactie. Maar heb ik het goed als ik zeg dat mijn auto (motorcode G3LC) geen EGR klep heeft? Als die hem wel heeft, waar kan ik die vinden?

Monteur Senior, 3 weken geleden

als je bij googel intypt hyundai i20 2016 egr klep krijg je een idee hoe deze eruit ziet,anders effe op youtube kijken daar krijg je uitgebreid te zien waar deze zit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai i20 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.