Hyundai Atos: Automaat

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Mijn Atos bouwjaar 2000 heeft een automatische versnellingsbak.
Ik heb de olie afgetapt om te verversen maar er komt maximaal 2 liter uit terwijl 3.8 liter erin zou moeten zitten.
Wie heeft daar ervaring mee en weet wat er hand is?
Daarnaast zou ik wel de carterpan willen demonteren maar die zit gedeeltelijk verstopt achter het subframe en kan niet bij alle boutjes.
Weet iemand hoe dit te doen?

Bij voorbaat dank

Cuore1992

Geplaatst door Cuore1992 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Atos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

firedriver (60), 10 jaar geleden

Die 1.8 liter blijft erin zitten, en als zijn olie nog er goed eruit ziet, en dat je geen problemen hebt met de versnellingen, gewoon verversen, in alle standen laten draaien nadat je zijn oliepeilbout hebt vast gedraaid, en gewoon bijvullen tot er olie uit zijn peilopening uit komt.
Subframe demonteren of gedeeltelijk laten zaken, kost moeite, maar dat hoort erbij, waarom ? lekt deze,
Gr.

Cuore1992 (0), 10 jaar geleden

Dank je. Sinds enige tijd begon de auto na rijden te stinken en kon het niet thuisbrengen waarvan. Vervolgens begon de bak te slippen . Nu 2 liter vervangen en de auto rijdt weer goed. Had echter het liefst alles willen vervangen want het restant was natuurlijk ook niet best. Kan het zijn dat er olie in de koeler blijft zitten?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Atos of stel zelf een nieuwe vraag.