Hyundai Santa Fe: Olie verversen van automaat HYUNDAI Santa Fe 4WD diesel 2008

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,2

Goeie dag, kan iemand mij vertellen of ik zelf de olie van de automaat kan verversen en hoe ik het op de beste manier moet doen. Alvast op voorhand mijn dank. Een goed eindejaar en een veel beter toegewenst van Lodde

Lodde

Geplaatst door Lodde (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Santa Fe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

wim12199 (0) PRO, 10 jaar geleden

De beste manier : Trek de darm los die van de versnellingsbak naar de oliekoeler loopt, hang de darm in een opvangbak, start de wagen en laat hem in "N" staan, de olie zal in de bak lopen, de motor mag maximaal 1 minuut lopen!, laat dan de rest van de olie af onderaan aan de versnellingsbak. Meet de hoeveelheid olie die je er hebt uit gehaald. Vul dezelfde hoeveelheid olie terug via de peilstok en laat de motor tussendoor even draaien en schakel van P naar R. ga dan de versnellingsbak goed warm rijden en kijk dan met de versnellingsbak in de stand "N" en motor draaiende of de peilstok in de stand "Hot" het maximum aan geeft. Giet er olie bij tot hij goed staat maar doe er zeker niet te veel op!
Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Santa Fe of stel zelf een nieuwe vraag.