Hyundai Trajet: Automaatbak foutcode P0715

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.7 V6

Hallo allemaal,

Ik heb een vraagje. Ik heb vandaag een Trajet 2.7 v6 gekocht met 177dk die dealer onderhouden is geweest. Motor draait heel mooi en niet schokkerig. De automaatbak schakelt soepel en goed maar...... na 100 km sprong de versnelling van 4 naar 3 en wou deze niet meer schakelen. Even bij benzinestation stoppen en motor uitgezet. Na wegrijden leek het probleem opgelost maar na een paar km weer. Bij wegrijden blijft de versnelling in zijn 3 staan en alleen motor uit/aan werkt (tijdelijk). Bij de garage werd foutcode P0715 gevonden wat staat op snelheidssensor.

Heeft hier iemand ervaring mee en weet of na het vervangen van de sensor de bak weer normal zal functioneren? Zo ja, welke sensor moet ik vervangen? Afbeelding?? :)

Alvast bedankt!!!

rossiassen

Geplaatst door rossiassen (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Trajet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Bak springt in noodloop door de storing.

ATR Transmissies (0) PRO, 10 jaar geleden

Ligt eraan of de sensor het probleem is of dat het probleem verder in de bak zou kunnen zitten.
Even informeren bij de betreffende dealer hoe het onderhoud van de automaatbak is geweest.
Grote kans dat de sensor misschien vervuild is.

rossiassen (0), 10 jaar geleden

Het uitlezen gaf aan dat de accuspanning te laag was, oorzaak kapotte dynamo. Zou dit ermee kunnen maken? Hij gaf daardoor ook meerdere storingen aan.....

Bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Trajet of stel zelf een nieuwe vraag.