Hyundai Atos Spirit: Benzinelucht

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Sinds een maand of 3 in het bezit van een Hyundai Atos. Als je naar de auto toeloopt hangt er met regelmaat een behoorlijke benzinelucht om de auto. Dit ruik je al van een meter afstand. De benzinelucht ruik je dus BUITEN de auto en niet in het interieur. Hier ruik je niets. Auto start goed, loopt goed. Ik heb het idee dat als auto is volgetankt de lucht sterker is (er wordt niet gemorst tijdens het tanken). Benzineleidingen visueel gecontroleerd maar niets kunnen vinden dat op lekkage duid. Ik kan ook niet plaatsen waar de lucht precies vandaan komt.

Iemand enig idee waar ik het moet zoeken ?

Alvast bedankt voor de reacties.

Niek77

Geplaatst door Niek77 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Atos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Arievee (0) PRO, 14 jaar geleden

is de slang van je tankontluchting ook dicht?

Lody60 (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo...........

de vulpijp wil nog wel eens scheuren door de ribbels die er in zitten is dit moeilijk te zijn maar ze gaan nog wel eens.

Niek77 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie. Heb nog wel vraag.

Arievee : Aangezien ik geen monteur ben. Tankontluchting .. waar kan ik die precies vinden ? Onderkant spatbord waarde tankdop aan de buitekant zit ?

Lody60 : Ik heb gezien aan de binnen/onderzijde van het spatbord dat er een geribbelde slang loopt van de vuldop naar beneden. Dus als ik zou tanken zou er bij een gescheurde vulpijp benzine moeten langslopen ?

Lody60 (0) PRO, 14 jaar geleden

vaak zie je er niets aan.....zo op het eerst gezicht hij kan ook aan de bovenkant gescheurd zijn, miss dat ie lekt als je de tank echt hlemaal maar dan ook helmaal vol doet....kijk eens goed naar de tank zelf is bij de vulpijp miss wat tectyl weggespoeld.....dat lekt ie daar.

suc6

Niek77 (0), 14 jaar geleden

Ik heb de oorzaak gevonden. Waar de geribbelde vulpijp op de tank zit lekt er benzine. Precies op de plek waar de bevestigingsklem om de pijp zit op de tank. Zal dus slang moeten vervangen.

Bedankt voor jullie tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Atos of stel zelf een nieuwe vraag.