Hyundai Santa Fe: Buitentemp. geeft 20 of 60 graden aan

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 CRDi

Sinds twee dagen staat de buitentemperatuur op 20 of 60 graden celsius. Als de temperatuur op 60 graden staat, springt deze soms terug naar 20 graden. Dit terwijl het buiten slechts 10 tot 16 graden.

Wat kan de oorzaak van dit probleem zijn?

Sleurhutje

Geplaatst door Sleurhutje (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Santa Fe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 16 jaar geleden

Voeler kapot of draad beschadigd/slecht contact.
Maar valt dit niet onder garantie?
Hyundai geeft 3 jaar garantie.

mvg,
Hans.

Sleurhutje (0), 16 jaar geleden

Enig idee waar die sensor zit. Gisteren is de auto voor een controle voor de aircoafvoer geweest (fabricagefout/controle) en sindsdien is het probleem. Eerst viel het niet zo op omdat de zon scheen en 20 graden aannemelijk was. Maar 60 graden en de airco vol op koelen was teveel van het goede. :S

Hans4040 (330) PRO, 16 jaar geleden

De buitentemperatuurvoeler zit meestal onder/achter de voorbumper.
de bedrading hiervan loopt echter wel door de motorruimte, dus het kan heel goed zijn dat de monteur deze heeft losgetrokken of beschadigd.

mvg,
Hans.

Rob3930 (0) PRO, 16 jaar geleden

dit probleem is bekend bij hyundai en daar een oplossing voor .dus kan je beter naar de dealer om het te laten oplossen. dit valt onder de garantie.

groeten rob

Sleurhutje (0), 16 jaar geleden

De auto staat nu bij de garage. Zij hebben enig uitzoekwerk gedaan en er is inderdaad een fabrieksmodificatie. Naar hun zeggen aan de zekeringkast.

Dank je wel voor jullie hulp en informatie. ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Santa Fe of stel zelf een nieuwe vraag.