Hyundai Excel: Distributieriem

Bouwjaar: 1996

Hoi,

Ik weet het...de vraag is al vaker gesteld, maar wanneer moet ik mijn distributieriem vervangen. Voor een Excel van 1996 hoor ik tegenstrijdigeberichten: om de 60.000 en 90.000.
Nu staat er om mijn teller 152.000. Kan ik hier gerust nog 10.000 bij rijden? Heb wel gekeken, de huidige riem ziet er ongeschonden uit.

graag reactie...

biezen

Geplaatst door biezen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Excel? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

SKB (0), 18 jaar geleden

De riem kan er goed uitzien, maar de riemgeleiders kunnen (ook) slechter worden..overigens is een riem in ongemonteerde staat moeilijk te beoordelen!

msanders (0), 18 jaar geleden

aantal kilometers is wel op te vragen bij uw dealer of onderhoudsadres, vaak kunnen ze bij een garage wel zien of de riem aan vervanging toe de ja of de nee , en wanneer je hem zal moeten vervangen, liever iets te vroeg vdan te laat, de regel is meestal dat de riem om de 100.000 km vervangen moet worden maar eerder is denk ik beter ivm zekerheid.

biezen (0), 18 jaar geleden

Dank voor de informatie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Excel of stel zelf een nieuwe vraag.