Hyundai H200: Distributieriem H200

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5crdi

Ik ben op zoek naar de juiste gegevens om de distributieriem van mijn yundai H200 2.5CRDI te vervangen. Van vele auto's heb ik al distributieriemen vervangen, maar nog nooit bij dit type motor en merk.
Kan/wil iemand mij de nodige info en of documentatie geven zodat ik weet waar de merktekens en dat soort dingen te vinden zijn? In autodata vind ik al veel, maar alle extra belangrijke info is welkom.

Bij voorbaat dank.

John5711

Geplaatst door John5711 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

John5711 (0) PRO, 12 jaar geleden

Distibutie blijkt een ketting te zijn, dus ik ben voorzien....

Hans4040 (310) PRO, 12 jaar geleden

Deze motor heeft een riem...dat kan je trouwens ook aan de motor zien; een riem zit onder een plastic kap en een ketting zit "in" de motor.

John5711 (0) PRO, 12 jaar geleden

De zwarte kappen heb ik verwijderd van het motorblok, en hieronder zaten gewoon weer aluminium kappen. Die kappen zaten met pakkingen (voor zover ik die kon zien) er tussen tegen het onderblok geschroefd.
Hyundai is niet duidelijk in zijn distributies, want ook daar twijfelden ze! (4 dealers gebeld) Maar voor wat ik gezien heb, is het toch echt een ketting.

Gerard van Ingen (0) PRO, 12 jaar geleden

Op Autotools staat een afbeelding van de ketting.
D4CB motor heeft ketting.
D4BH motor heeft een distributieriem .

Gerard.

John5711 (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik heb al eens gezocht, maar kan zo snel het motortype niet vinden. Dat staat toch ergens op de motor normaal gesproken? Als je zoekt in autodata, dan geeft hij inderdaad een ketting aan. Maar het typische is dat ook de diverse Hyundai dealers die ik gebeld heb een beetje twijfelachtig over komen.... Maar ik heb aluminium "kappen" gezien die verborgen zijn onder de zwarte kappen, dus voor mij is het een ketting.

jhl (0) PRO, 11 jaar geleden

Wij hebben vandaag zo een minibus binnengekregen met defekte motor. Volgens takeldienst D-riem gebroken..
Maar er staat enkel een alu-kap op die goed "gesiliconed" is tegen motor, dus waarschijnlijk ketting...
Idd, geen duidelijkheid.

jhl (0) PRO, 11 jaar geleden

Bij ons is het wel een H300

John5711 (0) PRO, 11 jaar geleden

Bij mij zat er een kunststof kap op welke lijkt op die van een distributieriemkap. Daaronder zat inderdaad een aluminiumkap die met pakkingmateriaal tegen het motorblok zit geschroefd.

Slecht van Hyundai dat dit nergens terug te vinden is. Zelfs de dealers kunnen het niet zeggen....

jhl (0) PRO, 11 jaar geleden

vuldop motorolie afgedraaid : 1 nokkenas draait niet mee, dus.... ketting gebroken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H200 of stel zelf een nieuwe vraag.