Hyundai Tucson: distributieriem Tucson 2.0 CRDi 2005 vervangen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 CRDi

kan iemand nij helpen aan gegevens uit een handboek voor het vervangen van de distributieriem van deze auto? of specifieke aanwijzingen waar ik op moet letten?
ik heb wel ervaring met de werkzaamheden maar nog niet eerder bij deze motor.
staan er overal duidelijke merktekens?

alvast bedankt

kloas

Geplaatst door kloas (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Tucson? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

firedriver (55), 10 jaar geleden

Als je deze set besteld is de handleiding erbij, tenzij dat je nog van iemand een handleidinng krijgt,
Gr.
Jantje


http://www.mister-auto.co.uk/en/timing-b...!95660-3.html

kloas (0), 10 jaar geleden

helaas kan ik wel bestellen maar ik was vergeten erbij te vertellen dat ik momenteel midden in afrika zit. de onderdelen zijn wel te krijgen maar een goede monteur is maar de vraag. vandaar dat ik het zelf wil doen of in ieder geval er zelf bij wil zijn. daarom zoek ik een goede beschrijving/informatie

kloas (0), 10 jaar geleden

ter afsluiting kan ik melden dat ik inmiddels via een andere weg de benodigde gegevens heb verkregen. In ieder geval bedankt voor het meedenken!
De riem is inmiddels vervangen, bijzonder gereedschap was niet nodig. Merktekens zijn duidelijk aangegeven. Alleen de motorsteun is heel erg vervelend in combinatie met de spanrol. Wanneer de spanrol die achter de motorsteun zit, losgedraaid is, kan de steun pas verwijderd worden. Aan de rechterzijde van de motor is erg weinig ruimte.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Tucson of stel zelf een nieuwe vraag.