Hyundai galloper: galloper '99 ontkoppelt niet en pedaal blijft onderin steken

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 4cyl diesel

goedenmiddag,

mijn schoonvader heeft een hyundai galloper diesel uit 1999 met ruim 2,5ton op de teller

het volgende probleem heeft zich vandaag al een paar keer voorgedaan:

het koppelingspedaal blijft afentoe zomaar onderin hangen, daarbij ontkoppelt de motor niet meer en blijft de auto gewoon in de versnelling doorsukkelen.

wanneer met de hand het pedaal weer omhoog getrokken word (gaat heel makkelijk zonder al teveel weerstand) werkt alles weer naar behoren.

naar mijn weten is het een volledig hydrolisch systeem en dus geen droge koppelingskabel, de cilinder achter het pedaal is netjes droog en bij de versnellingsbak zie is ook geen rariteiten.

iemand enig idee?

scirocco1987

Geplaatst door scirocco1987 , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Galloper? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Punt PRO, 13 jaar geleden

Koppelingcilinder bij het pedaal is inwendig lek. Als je snel intrapt werkt deze nog ,maar als je de 1e inschakelt gaat de wagen rijden na verloop van enige seconden . Pedaal blijft beneden staan. Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Galloper of stel zelf een nieuwe vraag.