Hyundai H100: hij wil niet gloeien

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

vanmorgen ingestapt en de eerste keer gloeien deed de auto maar door ik wat oude stiften had moest ik meerdere malen gloeien maar dat lukte niet meer. na 1 keer gloeien was het over en deedt hij dit niet meer. het lichtje op het dachbord gaat niet aan en hoor het relais niet aanspringen. 4 nieuwe stiften heb ik vanmiddag al geplaatst en nog steeds niet. nou ja 1 x heel even dan.
waar zit het gloeirelais? is dat het ding onder de bijrijders stoel met nr:95200-4B000 of zal er wat anders zijn en heeft iemand hier al eens problemen mee gehad.

http://martsources.en.alibaba.com/produc...

is dit een afbeelding van het relais?

ruudcvl

Geplaatst door ruudcvl (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

ephy (0) PRO, 15 jaar geleden

Nee dat is niet het juiste relais.

Ik denk dat de Dynamo sluiting maakt dan gloeit hij ook niet meer gaat het gloei lampje niet aan enz...

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Is het niet gewoon de accu die geen spanning meer afgeeft omdat tie leeg is.

ruudcvl (0), 15 jaar geleden

nee starten doet ie perfect

ruudcvl (0), 15 jaar geleden

dus dat wordt een andere dynamo of is er met de huidige nog wat te regelen

ruudcvl (0), 15 jaar geleden

[quote=ephy]Nee dat is niet het juiste relais.

Ik denk dat de Dynamo sluiting maakt dan gloeit hij ook niet meer gaat het gloei lampje niet aan enz...[/quote]
maar de andere lampjes branden wel en starten is ook geen probleem, hij gloeit blijkbaar alleen niet

ruudcvl (0), 15 jaar geleden

Net gesproken met de dealer, deze zij: haal het stekkertje eens los van de temperatuurzender boven op het blok net achter de distributie en op de zelfde hoogte van gloeistiften. deze losgetrokken en... jahoor de auto gloeide weer. wat wel weer vreemd is dat hij met een los stekkertje geen temperatuur aangeeft maar wel gloeit, zit het stekkertje erop gloeit hij niet maar geeft wel de temperatuur aan. Is nu de sensor even goed stuk?

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Ik denk het wel.

ruudcvl (0), 15 jaar geleden

oooh ik word gek, vanmorgen deed hij het weer niet, nu net het contact slot ingespoten met contact spray en!!! de auto gloeit zelfs met een warme motor zo een 30 seconden. maar als de motor draait krijg ik weer 11V op me gloeistiften, klopt het dat er weer spanning op de stiften komt als de motor draait? sorry ik ben echt een leek wat dat betreft.
BVD, Ruud

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Tot een bepaalde temperatuur gloeit de motor na, dus dit is normaal.

Hans

ruudcvl (0), 15 jaar geleden

sorry Hans maar ik bedoelde dat: ik draai de sleutel en de motor gloeit 30 seconden, ook als de motor al op temperatuur is dus na een lange rit. Als ik de motor dan start krijg ik ook weer 11V spanning op me stiften en dit blijft permanent zo, zolang de motor draait. Ik weet niet of dat zo hoort (erg Hè).

Ruud

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H100 of stel zelf een nieuwe vraag.