Hyundai H100: laatste poging auto gloeit niet

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

de voorgaande 2 berichten zijn ook van mij en ik begin aardig hopeloos te worden en de dealer van hyundai kan me ook niet helpen. (Deze hebben ook al een uur over de motor gehangen en alle zekeringen door gemeten en opzoek naar het relais gegaan).
Zoals eerder beschreven gloeit de motor niet meer voor, het lichtje op het dashbord gaat niet aan en het relais hoor je niet aanspringen (dit was voorheen overduidelijk te horen). De andere lichtjes op het dashbord doen het wel, de startmotor draait perfect rond en er zit voldoende spanning in de accu. Gloeistiften heb ik inmiddels vernieuwd, de dynamo is door gemeten en getest en draait prima en geeft 13,8 en zelf 14 V af (ook met losgekoppelde accu). We zijn opzoek gegaan naar het gloeirelais, volgens de dealer moet dat zijn de 95220-4B000 of 95220-21050. Het ene programma zegt dat hij voorin geheel rechts zit en het andere zegt dat deze bij de ruitenwissermotor zit (bijrijdrerskant). In bijde gevallen kunnen we hem niet vinden. Is er iemand die mij kan vertellen of de nummers juist zijn en waar of deze dan hoort te zitten of liever waar hij zit, dan kunnen we deze doormeten voor we weer verder zoeken.

Help want ik ben de wanhoop nabij

Met een klein trekje start de motor bijna direkt

ruudcvl

Geplaatst door ruudcvl (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ephy (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik kan je wel vertellen waar hij zit en dat is in de b- stijl waar de gordel rechts ook in zit. dus tussen de rechter voordeur en schuifdeur daar zit het gloeirelais.

Even het plastic plaatje weg gordel los en dan het relais met 3 moeren los halen.

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Waarom nu weer een nieuwe topic over dit onderwerp ,zo werkt het niet en gaat alles door elkaar lopen.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H100 of stel zelf een nieuwe vraag.