Hyundai Santa Fe: Hoog stationar koude motor en hoog verbruik

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Het betreft een Hyundai Santa Fe 2.4 2WD van 2001.

Het toerental met koude motor gaat direct na het starten naar 2200 rpm, waarna het na 20 sec. terug zakt naar ong. 1600-1700 rpm. Als je de auto dan in beweging zet en direct weer stopt is het toerental weer 2000 rpm. Na enige kilometers, terwijl de temp. meter al is opgekomen is het toerental nog steeds 1200 rpm. Pas na 5 km. en de temp.meter zo ongeveer in het midden staat zakt het toerental naar normale waarde, 850 rpm. Het verbruik is ook erg hoog, nl 1:7,4 ondanks een zeer rustige rijstijl en weinig korte stukken. De meeste ritten zijn minimaal 10 km.

Volgens de dealer is het toerental "gedrag" normaal, maar ik denk van niet. Het lijkt me niet "gezond" voor de auto en ik heb nog nooit een auto gehad waar dit bij voorkwam. Ook denk ik dat het hoge verbruik hieraan te wijten is. Ik verdenk zelf de stappenmotor, maar warm is het toerental normaal en varieert niet.
Collega heeft ook dezelfde Santa Fe, en heeft met steenkoude motor 1100-1200 rpm waarna het vrij snel terugzakt, dus dat bevestigd mijn verhaal.

Wie weet hier raad mee??

Alvast bedankt

Geplaatst door

dupl-u-14864-5dd149f314f3a+richke (0)

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Probeer eerst eens de gasklep te reinigen, als deze een klein beetje blijft openstaan meet de luchtdebietmeter meer lucht, en meer lucht is meer benzine, en meer benzine is vlugger draaien.

wim12199 0
badge

17 jaar

Maar dan zou het toerental bij warme motor toch ook te hoog zijn, of niet?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Santa Fe of stel zelf een nieuwe vraag.