Hyundai Accent: Hyundai accent fusee

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik heb onlangs een Hyundai accent gekocht.
Probleem is dat het stuur lichtjes gedraaid staat als je recht rijd, en dat het wiellager rechts vooraan kapot is (maakt lawaai tijdens het rijden).
De auto heeft in de vleugel boven het wiel een deuk, en de velg zelf heeft een slag, waardoor ik vermoed dat het probleem met het stuur en de lager ontstaan zijn bij een ongeval.

Ik wou nu voor de zekerheid de hele fusee (het stuk dat aan de veerpoot, stuurstang e.d. zit en waar het wiellager en de wielnaaf aan zitten) vervangen door een exemplaar van op de autosloop, en vervolgens de auto terug laten uitlijnen. Zou dit een goed idee zijn of kan ik beter gewoon het wiellager vervangen, of het wiellager samen met de wielnaaf?

Iemand van op internet die zijn hyundai accent verkocht in onderdelen zei me dat zijn fusee niet zou passen omdat zijn motor een 1.3 benzine was. Kan dit kloppen of zou de fusee uit een accent met 1.3 benzine of een diesel gewoon moeten passen op mijn accent met 1.4 benzinemotor? Of is er iemand die weet of de fusee uit een ander model van Hyundai ook zou passen in mijn Hyundai accent?

Dank bij voorbaat!

Bartjeee21

Geplaatst door Bartjeee21 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Accent? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

limbra (565), 8 jaar geleden

Heb je gecontroleerd of werkelijk het wiellager kapot is ? (auto opkrikken , wiel controleren op speling en voelbare / hoorbare lager slijtage) .

aangezien het wiel en dus ook de ophanging een tik gehad hebben kan het geluid ook een andere oorzaak hebben ,
o.a. schade aan de aandrijfas / homokineet etc .. .. , kromme veerpoot ...

of de fusee van een andere uitvoering van de Accent past durf ik niet te zeggen , lijkt mij eerlijk gezegd sterk dat de 1.4 een andere fusee heeft dan de 1.3 .

Het beste kun je eerst vaststellen wat er werkelijk beschadigd c.q. krom is , en pas dan de juiste onderdelen aanschaffen .

succes .

Bartjeee21 (0), 8 jaar geleden

Ik heb de auto opgekrikt maar geen speling gevoeld of slijtage gehoord. Wat ik wel heb gemerkt is dat tijdens het nemen van een bocht naar rechts het geluid wel stopt wat ook zou kunnen wijzen op een kapot lager lijkt me?

Ik zal binnen kort de auto nog eens opkrikken en zien of ik verder nog beschadigde/kromme onderdelen kan vinden.

limbra (565), 8 jaar geleden

Ik neem aan dat je de kromme velg er niet meer onder hebt zitten ?

Bartjeee21 (0), 8 jaar geleden

Oplossing:
Door de slag bleek het wiellager kapot en de schokbreker scheef. In Nederland toen een tweedehands fusee en schokbreker gaan halen en die er op gezet, vervolgens laten uitlijnen en de auto rijdt terug goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Accent of stel zelf een nieuwe vraag.