Hyundai Coupe: Hyundai ECU

Bouwjaar: 1999

Vorig jaar is mijn ECU onterecht vervangen door Hyundai Dealer Den Helder.
Ik heb mijn "oude" ECU teruggeplaatst en de auto rijd prima.
Maar staat er nu een code in die nieuwe ECU ? Er wordt n.l. beweerd dat de ECU eerst in de "neutraal" stand gezet moet worden, voordat hij in een andere auto kan werken.

edwin65

Geplaatst door edwin65 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

autozuid (0) PRO, 19 jaar geleden

ja dat klopt als je de ecu in een andere auto wil zetten moet je eerst de ecu neutraliseren met behulp van de hi scan anders blijft er een 4 cijferige code instaan deze kan dan niet corsponderen met het immobilizer systeem van de andere auto

edwin65 (0), 19 jaar geleden

Hmm, dat dacht ik al. Bedankt voor de reactie !
De dealer/monteur beweerde namelijk dat je gewoon een ECU zonder problemen uit een sloop-auto kan teruggeplaatsen. Weet iemand waar ik deze ECU weer kan neutraliseren ?

Hans4040 (335) PRO, 19 jaar geleden

ECU in de auto monteren en dan de pluspool losmaken van de accu.
Rempedaal ongeveer 20 seconden ingetrapt houden.
Op deze manier "loopt" alle resterende spanning uit de ECU en is dan alle in het geheugen vastgelegde storingen kwijt en neemt deze de fabrieks instelling weer aan.
(volgens de Mazda dealer).

succes,
Hans.

edwin65 (0), 19 jaar geleden

Maar verdwijnt die 4 cijferige code van de immobilizer dan ook uit het geheugen of staat die in een soort flash-memory in de ECU ????

autozuid (0) PRO, 19 jaar geleden

laat je niet wat wijs maken door die mazda dealer je moet het echt met de hi scan neutraliseren en dan hoeft je de immobilizer niet te vervangen maar je moet hem wel weer in de auto plaatsen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.