Hyundai I 30 2011: hyundai i40 slecht licht

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 gdi

slecht licht op mijn hyundai i40,gemeten op de lamp bij 2500rpm 12,80 v dan wordt op de accu 14,8v gemeten,zit er ergens een weerstand voor een auto met xenon deze auto is zonder xenon verlichting volgen mij is 12,8 volt te weinig om een normale lamp een beetje licht te laten geven ??

groetjes klaas
info@slotraceshop.nl

klaasbos

Geplaatst door klaasbos (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai i30? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

De diameter van de bedrading (weerstand) is meestal door de fabrikant zodanig gekozen dat het spanningsverlies acceptabel blijft. Plaats je lampen met een groter stroomverbruik/ dan gaat die weerstand meer metellen. een spanning van 12,8 volt op de lamp moet voldoende zijn om hem goed te laten branden. Het zijn toch 12 volt lampen?? Belangrijk is het brandpunt van de lamp. dwz de positie van de gloeidraad van het grote licht tov de reflector. Als je door een ander type lamp te monteren dan voorgeschreven het brandpunt hebt verlegd? heb je de oorzaak van het slechte licht te pakken.

klaasbos (0), 12 jaar geleden

cor in ieder geval bedankt voor de reaktie,auto is geheel origineel dus org lampen enz.
de lampen branden echt zoals vroeger de lampen van een oude kever branden echt zo geel achtig licht.


groetjes klaas bos

Highway (115) PRO, 12 jaar geleden

de auto heeft nog garantie als je zelf aan het prutsen bent vervalt de garantie.

klaasbos (0), 12 jaar geleden

de garantie weet ik natuurlijk,maar ik wilde graag te weten komen of ik de enigste ben die er last van heeft en waarom het wiel uitvinden als het er al is.

groetjes klaas

Highway (115) PRO, 12 jaar geleden

oke begrepen

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Heb je de spanning wel op de juiste plaats gemeten?? + en - van de voltmeter direct op de lamp(en)? Je kunt ook het spanningsverlies per kant meten door de meter op een fijne schaal over de + en daarna over de - te plaatsen. misschien komt daar wat uit? vuistregel is per kant niet meer verlies dan 0,3 volt. totaal niet meer dan 0,5 en per enkelvoudige verbinding niet meer dan 0,05 volt spanningsverlies.

ephy (0) PRO, 12 jaar geleden

Deze lamp word 12,5 volt aangestuurd dmv een duty cycle. Controleer het beeld met behulp van koplamptest apparaat misschien staat hij geprogameerd op de engelse stand ?

(xenon achteraf inbouwen kan niet !)

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

dank je emiel, leer ik nog eens wat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai i30 of stel zelf een nieuwe vraag.