Hyundai I 30 2011: probleem installeren centrale vergrendeling met ab

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 cdri

hallo,

vandaag geprobeerd om zo'n ab module van spy-europe aan te sluiten op de bestaande cv een huyndai i30.
Ik dacht dat dit redelijk makkelijk zou zijn maar dit bleek totaal niet (in mijn geval dan toch).
Had eerst 6 draadjes gevonden in het linkerportier (blauw grijs zwart roos en 2x groen waarbij blauw en 1 groene constant +/-11V hadden). Ik veronderstel dat deze van de stelmotor kwamen.
Ik heb ook enkel de binnenbekleding eraf kunnen halen omdat het me te moeilijk leek met de elektrische ramen.. Of is dit niet zo? Ik heb verschillende manieren geprobeerd om deze te verbinden met de ab module maar zonder succes.

Ik heb ook gelezen in dit forum dat je niet eens aan de deur moet zijn om zo'n ab werkend te krijgen. Dit had wel betrekking op een H300 van 2010 (http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i... dus ik weet niet of dit ook geldt voor de i30.

Kan iemand me aub verder helpen? (Eventueel met een schema erbij)

Alvast bedankt!

Grtn. Frederik

Fre001

Geplaatst door Fre001 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai i30? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

www.donautomotive.nl (0) PRO, 12 jaar geleden

Hallo Frederik,

Het is waarschijnlijk een microschakelaar systeem waardoor het je waarschijnlijk niet lukt. Bij sommige webshops staat inderdaad dat het heel simpel is, maar valt dat in praktijk tegen. Dit verklaard ook waarom zij zelf niet inbouwen.

Fre001 (0), 12 jaar geleden

Hallo Don,

Allereerst bedankt voor je reactie.
Ondertussen heb ik het probleem al opgelost met de hulp van iemand op dit forum. Ik heb de draden gevolgd die vertrokken vanuit de "lock/unlock" knop in de deur. Het waren een groene en een gele draad. Daarop de spy-module aangesloten (massa sturing) en het werkt nu perfect.

Enige probleem dat ik nu nog ondervind is dat de koffer bij het op slot doen wel mee sluit maar na een tijdje toch weer open blijkt te zijn. Misschien een probleem met een relais of met het kofferslot zelf?

Vriendelijke Groet, Frederik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai i30 of stel zelf een nieuwe vraag.