Hyundai Santa Fe: hyundai santa fe houd enorm in

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Hallo,

we hebben een redelijk ernstig probleemen ernstig is het omdat de auto over 2 weken word ingeruild voor een nieuwe.
Het probleem wat zich voordoet sinds gisteren is dat als ik ga rijden met de auto hij enorm inhoud. Met een koude motor lijkt het minder, maar zodra ik meer als een kwart gas geef begint hij te horten en stoten en heeft totaal geen kracht meer. Zodra ik het pedaal terug laat gaan naar ong een kwart dan loopt hij weer goed. Op de rijksweg kan ik niet harder dan ong 80/90 km per uur. Vandaag bij de dealer geweest om hem uit te laten lezen maar die konden niets vinden (gaf geen meldingen). Het enige wat ze zeiden is laat hem staan dan kunnen we gaan kijken maar reken maar op een aantal uren onderzoek. Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn?????????????

Is voor ons gewoon lullig omdat hij al ingeruild is en de nieuwe auto over 2 weken afgeleverd gaat worden.

Ik wacht vol spanning af.

Gr Ron

avalonradio

Geplaatst door avalonradio (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Santa Fe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

ron,
zoiets kan van alles zijn... bv een verstopt brandstoffilter,verkeerd werkende temperatuursensor,slecht bougiekabels o.i.d. er stonden dus geen storingen in het geheugen? hebben ze ook de sensoren gecontroleerd??

avalonradio (0), 12 jaar geleden

Hoi Maarten,

Allereerst bedankt voor je snelle reactie.

Vanmorgen is er een collega van je bij geweest en ook die had hem uitgelezen, stond nog 1 oude storing in van een sensor watertemp. Dat kon ik me voorstellen omdat ik die pas had vervangen, nadat hij hem had gewist kwam hij niet meer terug. Het advies van hem was naar de dealer te gaan en ook daar laten uitlezen en er stond helemaal niets in. En nee zijn geen sensoren gecontroleerd, weet niet of hij dat moet aangeven als ze hem uitlezen. Heb wel luchtfilter vervangen zonder resultaat.

Gr Ron

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Zit de kat niet verstopt? Is een veel voorkomend probleem bij deze motor.

claxon (0), 12 jaar geleden

egr dicht niet

avalonradio (0), 12 jaar geleden

[quote=oldford]Zit de kat niet verstopt? Is een veel voorkomend probleem bij deze motor.[/quote]
Hoi,bedankt voor je reactie, als dit het is is dat op de 1 of andere manier te controleren?
Gr Ron

avalonradio (0), 12 jaar geleden

[quote=claxon]egr dicht niet[/quote]
Hoi, had ik ook wat over gevonden, weet je waar die klep zit? Hoorde ook iets over een lambda sonde.

Gr Ron

claxon (0), 12 jaar geleden

Egr zit tussen je uitlaat en inlaatcollector.Omdat de wagen zo plots de kuren heeft,zit er geen scheurtje ergens in de luchttoevoer van de motor.Wat doet de motor,zwarte rook geven bij gasgeven?

avalonradio (0), 12 jaar geleden

[quote=claxon]Egr zit tussen je uitlaat en inlaatcollector.Omdat de wagen zo plots de kuren heeft,zit er geen scheurtje ergens in de luchttoevoer van de motor.Wat doet de motor,zwarte rook geven bij gasgeven?[/quote]
Hoi, nee komt geen zwarte rook uit de uitlaat. Hij deed in het verleden wel eens lees heeeeel weinig een schokje geven als je ineens bij byv 110 km vol gas gaf.
Gr Ron

claxon (0), 12 jaar geleden

Mss zoals old ford zei "cat verstopt",even losmaken aan collector en kijk wat hij doet.Een egr zou meer stotteren geven bij optrekken.
Een slecht luchtmassa meter of slechte temperatuurvoeler of te weinig benzinedruk of enz ...is meer voor de garage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Santa Fe of stel zelf een nieuwe vraag.