Hyundai Getz: Inhouden bij het starten van de auto

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.3

Ik heb sinds hemelvaart vorig jaar problemen met mijn Hyundai Getz. Als ik de motor start en ik geef gas, dan komt de toerenteller in het begin niet boven de 1500 toeren uit. Hij maakt dan een zuigend geluid. Ook komt er dan veel zwarte rook uit de uitlaat wat naar diesel ruikt. Soms ben ik meer dan een half uur bezig voordat hij het een keer doet. Dan lijkt het net of ergens een verstopping heeft gezeten die dan ineens los komt. De grond achter de uitlaat is dan helemaal zwart van het roet. En er komt nog een boel roet uit als ik dan net op trek.
Ik heb voor dit probleem de EGR klep laten vervangen omdat het daar aan zou kunnen liggen, later bleek dat niet de oorzaak te zijn. Een verstuiver was lek, deze is ook vervangen en nog is het probleem niet verholpen. Toen zou het aan de brandstof filter liggen.
Deze is anderhalve week geleden vervangen en er is ook aditief gebruikt. Dit ook op verzoek van de dealer.
Nu kreeg ik de dag erna mijn auto weer terug en toen was het probleem nog steeds niet opgelost.
Ik ben nu inmiddels €1500 verder en het probleem is nog steeds niet verholpen.
Ik word steeds van het kastje naar de muur gestuurd en niemand schijnt te weten wat er met m`n auto aan de hand is. Hij wordt steeds uitgelezen, maar er komt geen foutmelding naar boven.
Er is geen duidelijk patroon te ontdekken wanneer hij het wel of niet doet. Warm, koud, volle tank, als hij wat leger is. En de ene keer doet hij het dus wel en de andere keer dus weer niet. Hij is niet betrouwbaar.

Ik hoop dat er hier iemand is die me verder zou kunnen helpen, want ik wordt er ondertussen een beetje gek van!

NoortjeW

Geplaatst door NoortjeW (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Getz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

wim12199 (0) PRO, 10 jaar geleden

Smoorklep komt vast te zitten door roetaanslag, dit is een regelmatig voorkomend probleem. Reinig deze proper of trek de vacuumdarm er af en sluit dit luchtdicht af.
Groeten.

NoortjeW (0), 10 jaar geleden

Hallo Wim,

Bedankt voor je snelle reactie. Ik heb alleen ergens gelezen dat een diesel motor geen smoorklep heeft? Klopt deze informatie dan niet wat er op internet staat?

Groeten Noortje

wim12199 (0) PRO, 10 jaar geleden

Een smoorklep is geen gasklep, deze dient hoofdzakelijk voor het bevorderen van de egr. Maak je geen zorgen, er zit er wel degelijk eentje op.
groeten.

NoortjeW (0), 10 jaar geleden

Hallo Wim,

Vandaag ben ik bij de dealer geweest en ze hebben de klep voor me schoongemaakt! Nu maar hopen dat het voorbij is met de ellene! Hij slaat iig al beter af als ik de motor stop zet. Trilt niet zo meer na.

Hartelijk bedankt voor de hulp!

Groeten Noortje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Getz of stel zelf een nieuwe vraag.