Hyundai Santa Fe: interval d-riem

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 crdi

ik vroeg me af wat de vervangings interval is van de d-riem want hij moest voor de eerste keer bij 90 dkm

maar nu hebben wij de nieuwe versie van auto-data en daar staat 120 dkm of 7 jaar weet iemand de juiste interval ook van de span-rollen e.d

met vriendelijke groet chris

chris22

Geplaatst door chris22 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Santa Fe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

johnquick (0) PRO, 16 jaar geleden

Als je d-riem vervangt,vervang dan maar alles (rollen) Neem geen risico,deze hebben het zelfde aantal km
gelopen als de d-riem!

wim12199 (0) PRO, 16 jaar geleden

Volgens Hyundai 120000 km, meelooprol en spanrol mee te vervangen.
Eet maar veel spek met eieren want het gaat niet goed.

chris22 (0) PRO, 16 jaar geleden

hoe bedoel je eet maar veel spek en eieren dat het een lastige riem om te vervangen is en hoe lang ben je ongeveer bezig met zo een riem

PDG (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik ben vandaag begonnen met demonteren om de d-riem van een santa fe van 2003 te vervangen. (1ste keer bij een santa fe)
Kan de motorsteun die voor de distributie zit verwijderd worden zonder de motor eruit te halen en zo ja, hoe? Of is spek met eieren nodig om de motor te demonteren?

wim12199 (0) PRO, 16 jaar geleden

Bij Hyundai schrijven ze voor om de motor er uit te halen. Wij hangen de motor aan een hijskraan, maken de voorbuis van de uitlaat los van de turbo en halen de 4 ophangingspunten van de motor los en hijsen hem zo hoog mogelijk. Zo krijg je de steun er van tussen, zo gaat het op +/- 2 u 30' (als je het een paar keer gedaan hebt.)

ephy (0) PRO, 16 jaar geleden

iki haal meestal de spanrol los als er geen torx in zit en dan pak je die andere motorsteun er zo weg en met monteren weer net zo eerst steun dan de spanrol en het is K#@# werk maar hijs fijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Santa Fe of stel zelf een nieuwe vraag.