Hyundai H100: luxe probleem: motor wil niet stoppen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,5 D

Waar de meeste autoeigenaren meestal te kampen hebben met een auto die niet wil starten, wil mijn H100 na het verwijderen van de contactsleutel niet stoppen en moet ik hem doen afslaan in 5e versnelling met vlotte opkomst van de koppeling.Dit werkt welliswaar afdoende maar zal op den duur zijn tol gaan eisen....
hoofdverdachte in deze dacht ik was het contactslot, welke ik heb doorgemeten en waarbij ik niets vreemds kan ontdekken. Verdere speurttocht levert niets op, mede door gebrek aan kennis bij mij waardoor een diesel gesmoord wordt.
weet iemand of dit juist verbreken van een contact is zoals bij een benzine motor, ofwel juist het tot stand komen van een electrisch contact?

bij voorbaat dank, peter

peter100

Geplaatst door peter100 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

afsluiter op pomp defect

peter100 (0), 17 jaar geleden

bedankt voor de snelle respons
Is dit de enige mogelijkheid?
Ik neem aan dat deze normaliter alleen openstaat als er spanning op staat?

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

klopt
dus eruit halen en kijken of de afdichting nog heel is
is meesal rubber

Peterpan-1 (0), 17 jaar geleden

Peter100,

Ik heb hetzelfde probleem gehad met de H100. Wat bij mij het euvel was is het contact slot. Hier was iets mis mee. Naar mijn garage gegaan (wat die eraan heeft gedaan weet ik niet) en hij deed het weer. Het is erug vervelend als je de auto moet uitzetten in de 2 en de koppeling op laten komen.

Veel suc6
Groet,
Erik

peter100 (0), 17 jaar geleden

ook jij bedankt Erik,
Dit is ook waarom ik er als eerste aan het contactslot dacht, maar kan dit nu ik weet van Cars&Motors hoe het werkt niet meer verklaren.
Jammer dat je niet precies weet wat er kapot was aan je slot, maar het heeft er alle schijn van dat het slot bij mij normaal functioneert, want doormeten en kompleet demonteren(blanke contacten) wijst niets aan .De motor blijft ook doorlopen als ik de stekker verbinding van het slot compleet losmaak.

In mijn geval lijkt het te zijn zoals cars&Motors verklaart. De motor draait na uitzetten van het contact door met een iets lager toerental, wat volgens de uitleg lijkt te kloppen als de afsluiter -wat ik me voorstel als het principe van een water afsluiter bij bv een wasmachine-(nog)niet over het hele bereik vast is gelopen en dus maar een beetje afsluit. Ik heb natuurlijk meteen gekeken naar een afsluiter die naar ik me voorstel aan de brandstofpomp vast zit(achterkant?), maar zou niet weten waar deze zit.
Iemand suggesties?

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

meestalbij de aanvoer leiding met een draadje

peter100 (0), 17 jaar geleden

het probleem is : er lopen er meerdere, maar ik zal morgen nog eens goed kijken. Tot zover hartelijk dank!

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

heb op deze comp geen info met foto anders was t geen problm

peter100 (0), 17 jaar geleden

mocht je binnenkort wel in de gelegenheid zijn, dan hou ik me aanbevolen!
bedankt!

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

wordt dan maandag
stuur mij een mail

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H100 of stel zelf een nieuwe vraag.