168 bezoekers online

Hyundai I 20 2009: Motorproblemen

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4LA, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 57

Hallo,

Afgelopen weekend had ik een knipperend motorlampje tijdens het rijden. Deze heeft vrij kort geknipperd(paar seconden). Tijdens dit knipperen vernam ik dat ik veel minder vermogen had. Toen het knipperen voorbij was reed de auto weer normaal maar hoorde ik wel veel getik tijdens het rijden. Gelijk naar de garage gereden (erkende Hyundai dealer). Deze gaf aan dat dit(vermoedelijk) te maken had met een defecte drijfstang. Dit kwam volgens hem door het feit dat de bougies te laat waren vervangen. Hierdoor zijn er vonken ontstaan (?) bij de motor waardoor de katalysator is gaan verkolen en hierdoor is de motor geheel vervuild. Volgens deze reparateur moest de hele motor worden vervangen. Dat is mij de auto natuurlijk niet meer waard. Wel zuur, want de auto had slechts nog maar 115k gelopen.

Hij gaf aan dat dit een veel voorkomend probleem was bij dit type auto's. Nu is mijn vraag of jullie dit probleem ook bekend is? Lijkt het jullie verstandig om een second-opinion aan te vragen?

NB: De garagehouder heeft een vermoeden dat het hierdoor is ontstaan maar heeft niet de hele motor nagekeken oid. Omdat dit naar zijn zeggen nog voor meer kosten zou zorgen, wat de auto niet meer waard was volgens hem.

jasper412

Geplaatst door jasper412 , lid sinds 8 maanden geleden

2 Reacties

ferdinand, 8 maanden geleden

Allereerst de waarde van de auto op dit moment met deze km stand ligt tussen de 4 en 5 duizend.Een dergelijke reparatie kan economisch verantwoord zijn.Ten tweede ,een auto draait niet in elkaar omdat de bougies te laat zijn vervangen.Al je lid bent van de ANWB,laat die er eens naar kijken of vraag een andere garage om een second opinion.Als de motor toch vervangen moet worden,kijk dan op de Onderdelenlijn.Tegenwoordig zijn er veel sloperijen die de bij hun gekochte zaken ook monteren. Nog een tip,ga niet meer naar die dealer.Veel succes.
Ferry

ferdinand, 7 maanden geleden

En gemaakt?
Ferry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai I 20 of stel zelf een nieuwe vraag.