Hyundai I 20 2010: Tikken geluid

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: G4LA, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 57

Mijn zus heeft net een hyundai i20 gekocht nou tikt de motor behoorlijk als deze koud is. Moeten de kleppen nog gesteld worden bij deze auto? Bij warme motor is het nog nauwelijks hoorbaar.

ajvanhaarlem

Geplaatst door ajvanhaarlem (50) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai i20? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Deze auto heeft hydraulische stoters.Als de motor koud is kan je ze wel eens horen.Dit kan komen door vuile olie /verkeerde olie ,versleten.Als ze vuil zijn kan een kwart ATF olie wel eens helpen.Dan moet je voor de volgende verversingsbeurt een kwart in de motor doen,even laten draaien,aftappen en verse olie erin.Hier moet 5W30 full synth. in.Je vertelt overigens niet hoeveel de auto al heeft gelopen en hoe het onderhoud is geweest. Als dat een behoorlijk aantal km,s is en slecht onderhoud,dan kunnen zij zeker vuil en/of versleten zijn.
Daarnaast als het getik je niet veel interesseert,kan je er wel mee rijden.
Ferry

ajvanhaarlem (50), 4 jaar geleden

Auto heeft 170.000km gelopen en de onderhoudshistorie is niet compleet. Maar dan gaan we proberen de motor te spoelen en dan laat ik weten of het geholpen heeft.

ajvanhaarlem (50), 4 jaar geleden

vanmorgen heb ik haar geholpen met dat spul in de olie te doen. oliepeil was helemaal op het minimum. Heb ik het hele flesje maar erin gedaan en aangevuld met gewone olie. En nu afwachten of het iets doet.

check

Beste antwoord, geplaatst door ajvanhaarlem (50), 4 jaar geleden

update van het probleem:

het motormangementlampje ging branden is toen naar de hyundai garage geweest en daar hebben ze het volgende ontdekt. auto draaid op 3 cilinders omdat 1 bougie dichtgekoold was door de olie. auto verbruikt ontzettend veel olie op een paar 100 km bijna 2 liter olie. ( als gevolg van achterstallig onderhoud ) waarschijnlijk ligt dit aan 1 of meerdere kapotte zuigerveren. Ze heeft de auto ongeveer 2 maanden maar we gaan de verkoper hierop aanspreken want dit is niet normaal om zo'n auto te verkopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai i20 of stel zelf een nieuwe vraag.