Hyundai Santa Fe 2002: Oliekering lekt iets van de middenbak

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.7i-V6

Hallo,mijn probleem is een lichte olie lekkage bij de oliekering van de middenbak,heeft hier iemand ervaring mee?,bij de Hyundai dealer waar ik geweest ben hadden ze zoiets nog nooit meegemaakt.
Mij werd verteld dat vervanging van die oliekering z'n 8 uur in beslag zou nemen(behoorlijk veel werk)
Ik vernam via internet dat Lucasoil daar eventueel een oplossing voor heeft met speciale olie,ik heb contakt met hun gehad en er werd niet gegarandeerd dat de lichte lekkage dan echt verdwenen zou zijn maar het was waarschijnlijk wel mogelijk,ook hier iemand ervaring mee ?
Ik heb een Santa Fé 2.7i-V6 van begin 2002
Uiteraard is alle informatie welkom.

RKNL

Geplaatst door RKNL (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Santa Fe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan T (30) PRO, 18 jaar geleden

geen ervaring mee maar bij motoren is er ook spul dat rubber ring weer beter maakt.
ik zou gewoon proberen vervangen van de keerring kan altijd nog.
groetjes jan.

RKNL (0), 18 jaar geleden

Beste Jan,
Bedankt voor jouw reactie,je schrijft dat er ook spul is wat de oliekerring weer beter maakt,heb je enig idee hoe dat heet?,waar het verkrijgbaar is?,en waar ik dat kan laten plaatsen?.
Het probleem mag best wel wat kosten maar 8 uur uurloon bij een officiële dealer vind ik zeer overdreven voor een oliekerring van 17 Euro.
Groetjes,Ronald

wim12199 (0) PRO, 18 jaar geleden

8 uur is toch een beetje overdreven dacht ik. Heb het ook al eens gedaan en ben er zeker van dat het op zeker 3 uur moet te doen zijn, je moet enkel de transfertbak zelf uit de versnellingsbak trekken en niet de gehele boite er uit halen.
Al de rest met die wondermiddeltjes raad ik af, ze zijn meestal niet of kortstondig een probaat middel.

RKNL (0), 18 jaar geleden

Beste Wim,
Bedankt voor de reactie,3 uur uurloon voor het vervangen van de oliekerring van de middenbak(aandrijving voor de voor en achter wielen is mij verteld) is een geheel ander verhaal dan 8 uur.Ik heb nu al mijn twijfel over de Hyundai dealer waar ik geweest ben nu ik lees dat je het zelf ook al eens gedaan hebt in 3 uur als Hyundai dealer.
Het gaat mij niet om de keerring van 17 euro of 3 uur uurloon maar,,,,,,,,,,, bij 8 uur uurloon zou ik me toch voor 5 uurlonen belazerd voelen(is toch veel geld voor niets).
Nu maar opzoek naar een dealer in de buurt die het ook op 3 uur houdt,mocht dat niet lukken dan kom ik nog liever af naar belgië dan dat ik mij hier flink opgelicht voel.
Verder lijkt mij origineel vervangen uiteraard altijd beter dan wondermiddeltjes maar je zal zelf heel goed weten wat 8 uur uurloon kost bij een Hyundai dealer en dat vind ik dan toch zeer overdreven voor de vervanging van een keerring die 17 euro kost.
Nogmaals bedankt voor de reactie,mocht ik er hier in de buurt niet uitkomen met 3 uurlonen kan ik dan bij u terecht ?

RKNL (0), 18 jaar geleden

Ik heb voor eind volgende week een afspraak staan bij een officiële Hyundai dealer(op 15 minuten afstand) die de oliekeerring gaat vervangen voor nog geen 150 Euro incl BTW,oliekeerring,borgmoer en olie.
Ik heb er vertrouwen in(zeer klant vriendelijk geholpen daar) en als blijkt dat het nog klopt ook zal ik deze dealer hier vermelden en ook de andere officiële dealer die(naar mijn idee)de boel behoorlijk belazerd.
Voor dat ik namen ga noemen wacht ik uiteraard eerst de reparatie af zodat ik zeker ben van mijn verhaal.
Ook heb ik een persoonlijk gesprek gehad met Jeroen van Jankvelt van www.koreancarparts.nl,zeer goed en echt betrouwbaar gesprek gehad(had alle tijd voor mij),maar de afspraak die ik voor eind volgende week heb staan kan ik echt niet afslaan.
Na eind volgende week breng ik verslag uit.
Goed weekend allen,
Ronald

wim12199 (0) PRO, 18 jaar geleden

Mocht achteraf blijken dat het nog niet opgelost is, er is een modificatie van de ontluchting van die transfertbak, deze zou ook olie durven lekken. Deze ontluchting hangt ongeveer net boven die oliekeering!

RKNL (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor alle reacties,bij deze breng ik mijn verslag uit zoals eerder vermeld.

De reparatie is perfect uitgevoerd afgelopen vrijdag(was er zelf bij) en de lekkage is verdwenen.
De reparatie is uitgevoerd door Autobedrijf Volman B.V te Zevenaar(Hyundai/Mazda Dealer),ik ben daar zeer klant vriendelijk en eerlijk geholpen,ik kan dit bedrijf dan ook zeer aanbevelen.
In ruim 5 kwartier was de klus geklaard,,,,,,,,,nieuwe oliekerring,nieuwe borgmoer en nieuwe olie,ook de gelekte olie die wat rond geslingerd was heeft men met ontvetter verwijderd.
De rekening zat iets op de 150 Euro !!!!!! inclusief de koffie(hahaha).
Deze raparatie had men hier nog niet eerder meegemaakt en men kon mij vooraf de rekening al opgeven(klasse gewoon).
Probleem opgelost en een vol jaar garantie !!

willemv (0), 18 jaar geleden

Hallo,

Leuk om te lezen, maar bijna hetzelfde probleem heb ik wel opgelost met het product van lucas oil ( heavy duty stabilizer ) dat kostte mij € 16,-

Groetjes willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Santa Fe of stel zelf een nieuwe vraag.