Hyundai SANTA FE 2009: Olielekkage bij injector

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: D4EB, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 114

Ik heb het volgende probleem met de auto van een vriend van mij. Bij de afdichting tussen de injector en het kleppendeksel ontstaat een redelijke oliestroom bij warme motor.
Betreft de afdichting volgens bijgaande afbeelding.
Ik heb begrepen dat onder het zwarte ovale dopje de bout voor de injector te bereiken is, waardoor de injector te verwijderen is.
Wat ik nergens kan vinden is of deze bevestigingsbout een rekbout is (uit ervaring met injectoren uit andere merken is dat wel zo).
Mijn vraag is: zijn hiervoor losse afdichtingen verkrijgbaar en moet er inderdaad een nieuwe rekbout in voor de bevestigingsvork (tevens welk aanhaalmoment moet hiervoor worden gehanteerd)

Pieterb1

Geplaatst door Pieterb1 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Santa Fe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Pieterb1 (0), 4 jaar geleden

Inmiddels bij de garage geweest, voorzien van nieuwe klepdeksel pakking, ringen en branderplaatjes (alle verstuivers zijn eruit geweest) tot nu toe geen lekkage meer geweest.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Santa Fe of stel zelf een nieuwe vraag.