Hyundai Getz 2008: onvindbaar probleem?

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4HG, Motorinhoud (cc): 1100, Vermogen (kw): 49

Nooit gedacht dat ik me nog eens zou aanmelden op een autoforum, maar wie weet biedt het een laatste hulplijn ;).

Ik heb mijn auto nu een dik jaar. Sinds augustus is ie op de Duitse snelweg stil komen te staan. Geen vermogen meer en de auto liep steeds langzamer tot ie stil kwam te staan, gelukkig vlakbij een benzinepomp. De ADAC kwam en heeft de auto meegenomen naar een garage ter plaatse. Helaas hebben ze hem niet kunnen repareren.

Vervolgens de auto naar Nederland laten slepen, daar naar een garage gebracht. Ook zij konden het niet oplossen. Bij het uitlezen werden geen problemen gevonden. Accu werd wel vervangen omdat ie waarschijnlijk naar de filistijnen was door het vele trachten te starten van mij. Uiteindelijk brachten ze de auto weer naar m'n huis.. Ondertussen al enkele honderden euro's besteed maar ja, je moet wat he.

Ik wist nog een goede garage in Veendam waar ik vervolgens de auto naartoe sleepte. Weer alles uitgelezen en ook de ecm werd nog opgestuurd. Die bleek goed te zijn, daar ligt het probleem dus ook niet. Er zijn nieuwe bougies, bougiekabels en een bobine geplaatst. Maar lopen doet hij niet.. Deze garagehouder wist het dus ook niet, na lang onderzoek en verzocht mij de auto weer op te halen.

M.a.w. de auto start niet..hij probeert het wel, maar hij slaat niet aan. Zelf dacht ik aan de ontstekingsprocedure oid. Maar ik ben een totale leek en ik zou nu niet meer weten wat nog te doen. Er zijn speciale bedrijven die een nauwkeurige diagnose stellen bij autoproblemen maar ook dat kost weer veel geld. En dan nog heb ik waarschijnlijk niet de garantie dat het dan wel goed is. Het laatste bedrijf ken ik goed en zij hebben er alles aan gedaan.

De vraag is: verkopen die auto, maar wie wil een auto die niet goed is? Of is er hier misschien iemand die eenzelfde euvel had met zijn Hyundai Getz en dat bij mijn auto over het hoofd gezien is?
Een jaar reed ie goed en het is toch jammer dat ik 'm nu weg zou moeten doen.
Ik wacht af of er reacties komen, bij voorbaat dank!

Ps. Ik heb nog geen goede foto kunnen maken, maar dat is ook niet zo van belang leek mij.

Bass7

Geplaatst door Bass7 , lid sinds 1 maand geleden

6 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Start wel maar slaat niet aan dus ?
Nu moeten we heel veel vragen gaan stellen , wat is er al gedaan ?
Is er vonk , is er benzine en inspuiting , staat distributie op tijd , zit de uitlaat niet verstopt, gaat de startonderbreker er af , geen zekering defect , etc.

Bass7, 1 maand geleden

Nou, ik kan niet alle vragen beantwoorden. Vonk en inspuiting vindt plaats. Geen defecte zekeringen en uitlaat niet verstopt. Over die startonderbreker weet ik niet :/.

Ik weet alleen de laatste garage ook de forums heeft afgestruind en hij had 't ook over een diagnose systeem dat hij drie keer heeft gebruikt. Maar het is gewoon niet te vinden.

Dus ik vrees dat ik je niet meer antwoorden kan geven.

Bass7, 1 maand geleden

3 garages bijlangs geweest zegt ook al iets lijkt me. Als je (ik) er zelf weinig van weet is het nogal frustrerend.

harry4203 PRO, 1 maand geleden

hoe weet je dat de uitlaat niet dicht zit? klachten lijken er wel erg op. is die losgemaakt door de garage om te kijken of ie dan aanslaat? (losmaken voor de katalysator)

    Hallo Harry, ik weet niet of dat gebeurd is. Ik ga ervan uit maar ik zal eens navragen nog. Kan ik dat zelf ook zien? - Bass7, 1 maand geleden

harry4203 PRO, 1 maand geleden

je kunt dat niet zien, moet je echt proberen.

    Ok. Wel is het zo dat de tweede garage dacht dat er een nieuwe katalysator moest komen. Dat 't daar aan lag. Maar dat wist hij niet honderd procent zeker dus dat heb ik laten zitten.. Wie weet heeft dat ermee te maken. Ik zal vragen. - Bass7, 1 maand geleden

Bass7, 3 weken geleden

Ik was deze week nog even weer bezig geweest met m'n auto.
Alles is dus bekeken en ik wou 'm bijna te koop zetten.

Wel zag ik nog onderstaand geel lampje branden bij het starten. Het zg. immobilizer lampje? Die ging al branden vanaf het begin dat de auto me in de steek liet. Ik heb gekeken wat dat inhoudt maar ik kom er nog niet uit. Weten jullie iets over dit lampje? Het lijkt me toch sterk dat dat er bij uitlezen niet uitgekomen zou zijn?

    Ok, foto van het lampje plaatst ie helaas niet. - Bass7, 3 weken geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Getz of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.